Přehled knih - Klasické období

Obsah článku:
Předehry/Preludes
S první trilogií se čtenáři mohli už setkat. Příběhy popisující oněch pět let před začátkem Války kopí a trilogií Kroniky.
Světlo a stín, P.B. Thompson a T.C. Cook
Kitiara a Sturm se vydávají do Solamnie, každý pátrat po otci, solamnijském rytíři. Při cestě ale narazí na skupinku gnómů s neobvyklou lodí. Společně s gnómy vycestují až na měsíc, kde je čeká neobvyklé setkání. Po návratu na zem jsou oba konfrontováni s dračími armádami, ale každý z nich se rozhodne o své budoucnosti jinak. Hlasujte pro případnou znovuvydání knihy.
Země šotků, M. Kirchoff
Tasslehoff zapomněl, že se má ženit. A tak je po jeho stopách poslán lovec odměn, chudák. Jenže ani nevěstě se do svatby moc nechce a zmizí. Příjemná kniha, která si samozřejmě nemůže hrát na vážné epické fantasy, očekávejte klasické šotčí náhody a vtipy.
Bratři Majere, K. Stein
Krátce po zkoušce přicházejí Karamon a Raistlin v doprovodu šotka do tajemného města Merelkar, kde jsou uctívány kočky jako božstva. Jenže kočky město opouštějí. Navíc se blíží Noc oka, velké konjunkce všech tří měsíců. A zdá se, že uctívání koček má své opodstatnění.
Riverwind, the Plainsman, P. B. Thompson, T.C.Cook
Řekyvan je věrným synem Poutníka a pozorný čtenář anglických příběhů si zjistí i propojení s česky vyšlými příběhy Vláda Ištaru. V době, kdy lid planin uctívá falešné bohy, své předky, je jediným, kdo uchovává víru ve staré bohy. Pokud si chce za ženu vzít kněžnu Zlatolunu, musí přinést důkaz, že staří bohové existují. Cesta ho zavede až do trosek města, kde smrt má černá křídla.
Flint, the King, M. Kirchoff a D. Niles
Čtenáři Kronik si jistě vzpomenou, že Flint neměl rád tupé trpaslíky. Ale proč? To je jedno z jeho největších tajemství – když pátrá po vrahovi svého bratra, je tupými trpaslíky unesen a vězněn.
Tanis, The Shadow Years, B. Siegel a S. Siegel
Starý čaroděj požádá Tanise, aby se vrátil časem do jeho paměti a vybojoval za něj bitvu, kterou sám nemůže vyhrát. Tanise se vrátí zpět neporažen, ale ani vítězný. Ale cesta mágovými vzpomínkami jeho život obohatila o zkušenost, kterou společníkům nikdy nevyprávěl.
Stav k 22.4. 2008
Napsal Dalcor 23.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.18863797187805 secREMOTE_IP: 3.138.35.176