Přehled knih - Klasické období

Obsah článku:
Villains
Šestice knih představující antagonisty Kronik v době, kdy nabírali moc.
Before the Mask, M.Williams a T. Williams
V době, kdy o tom, jak se Anakin stane Darth Vaderem, byla známa jen kusová informace, napsalo autorské duo kvalitní knihu o pádu dobrého muže na stranu zla. Mladý chlapec Sevill pomalu opouští vše, co je mu na zemi drahé naslouchajíc Hlasu, který mu bude v budoucnosti znám jako jeho královna.
The Black Wing, M. Kirchoff
Velmi mladá Khisanth se ze svého spánku probouzí krátce před Pohromou. Lekce o tvrdém životě, který dostává v době po Pohromě, jsou jí ku pomoci, když tato arogantní dračice naváže kontakty s Černou dračí armádou. Kniha je rozdělena do třech částí, první dvě formují její osobnost a ve třetí se paranoidní a arogantní Khisanth stává vůdčím drakem Dračích armád. Celá kniha je psána z hlediska dračice. Knihy Mary Kirchoff patří většinou k těm nejlépe hodnoceným a i zde dosáhla velké oblíbenosti a kladných čtenářských ohlasů.
Emperor of Ansalon, D. Niles
Já osobně řadím Douglase Nilese k těm lepším autorům Dragonlance. Autor, který se proslavil i vlastní tvorbou, hlavně alternativní historií 2. sv. války, má kladný vztah k vojenství i v Dragonlance. A Emperor of Ansalon se mu povedl. Příběh, ve kterém se Ariakas stává císařem Ansalonu a druhým po Bohyni, je příběhem o síle osobnosti a vůli.
Hederic, the Teocrat, E.D.Severson
Kněz Církve hledačů Hederick je v Útěšíně velmi obávanou osobou a odpůrců jeho fanatického dodržování církevních přikázání a hledání hereze všude okolo má i mezi vlastními spoluvěrnými. Kniha je velmi rozporuplná, co se kvality týče, většina jí zatracuje ale někdo si ji i oblíbil.
Lord Toede, Jeff Grubb
Kniha napsaná jedním z původních tvůrců Dragonlacne vypráví příběh gobliního dračího velmistra. Po té, co Toede záhadně zmizel při pronásledování dvou šotků, jeho tělo oživí v rámci sázky dva démoni z Propasti. Ovšem předvídat, co Toede udělá, je zhola nemožné.
The Dark Queen, M. William a T. Williams
Pouštní nájezdníci se snaží dobýt město Ištar, jenže proti nim vystoupí sama Takhisis, stále ještě omezená Humovým vyhnáním z Krynnu. Hatí jí totiž plány, které dlouho spřádá. Mohou se obyčejní smrtelníci postavit bohyni? Další z nepříliš povedených knih.
< Villains >
Raistlin Chronicles
Stav k 22.4. 2008
Napsal Dalcor 23.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.13059592247009 secREMOTE_IP: 3.16.50.48