D&D 4e: Dovednostní výzvy v příkladech

Obsah článku:

Pohyb po lokalitě – hradní nádvoří apod.


(zaslal Lotrando)

Když se družina pohybuje v zastavěném prostoru, uvnitř méně významných budov, mezi nimi apod. Pohyb venku je výzva složitosti 4/3, uvnitř 6/3. Sekundární dovednosti jsou použitelné jen jednou během výzvy každou postavou. Primární dovednosti jsou použitelné jen jednou v každém kole.
Primární dovednosti: Streetwise pro interakci s náhodnými kolemjdoucími, nalezení cesty, vyhnutí se zvýšené pozornosti ze strany místních apod.; Dungeoneering uvnitř důležitých budov, orientace, nalezení cesty; Stealth pro obejití hlídek, ukrytí se před nimi atd.; Perception pro zpozorování nebezpečí, změny v chování místních či hlídek apod.
Sekundární dovednosti: Athletics pro překonání překážek šplháním skákáním, během atd.; Acrobatics pro balancování na úzkých římsách, seskakování nebo vyskočení na překážku apod.
Zvláštní: Neúspěch v jakékoliv primární dovednosti lze úspěšně vymazat bezprostředním použitím Bluff, je chápáno jako odvedení pozornosti od činnosti, která neúspěch způsobila. Nepočítá se jako úspěch ve výzvě.
Úspěch: Postavy se dostaly do té části hradu, kterou hledali.
Neúspěch: Vede k bojovému střetu nebo další výzvě dovedností, tentokrát vyjednávání či únik. Zvyšuje pro následující hodinu všechny obtížnosti o +2 z důvodu zvýšené ostražitosti hlídek.
Obtížnosti: Venkovní pohyb je lehká výzva na úrovni osmé. Obtížnost primárních dovedností je 15, sekundárních pak 19. Pro pohyb uvnitř jsou obtížnosti 19 a 23. Použití zvláštní schopnosti je obtížnost 19 v obou případech.
Poznámky: Uvnitř stavebních objektů se používá Dungeoneering ve smyslu znalosti dispozice, architektury atd. V prostorách mezi objekty, kde je možné narazit na místní, zastupuje tuto dovednost Streetwise.
Odměna: Za 6/3 na osmé úrovni 700xp, za 4/3 pak 350xp a nepočítá se jako milník.
Inspirováno blogem At-Will, hrou Spycraft a jinými věcmi...
Napsal Alnag 24.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 80 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11855697631836 secREMOTE_IP: 3.143.0.65