Rozbitá rodina

Obsah článku:
Drowové: Lolthini vyvolení
Drowové jsou tvorové zla a temnoty, vypuzení do podzemních říší pod Vílí divočinou, Světem a Stínopádem. Jejich pouto s lesy a údolími přírody bylo přeseknuto a žijí z krutosti a nadvlády nikoliv v harmonii s tvory divočiny.
Drowové budují svá města hluboko pod povrchem, jejich štíhlé vížky a věže odráží či karikují elegantní eladrinská města Vílí divočiny. Jejich společnost je studiem paradoxu. V rámci drowího města třímají moc různé rodiny či rody. Drow bez spojení s jedním z těchto rodů je vyvrženec, členové jiných ras jsou zřídkakdy čímkoliv jiným než otroky těchto rodů. Drowové mají tendenci budovat na rozdíl od svých bratranců říše a dobře vedené domy by možná již dávno dobyli Temné říše i povrchový svět, nebýt Lolth a jejích kněží. Lolth je bohyní zrady a chaosu a na její nabádání vedou její kněží matrony jednotlivých rodů do soustavné války o nadvládu. I když některý z rodů dokáže udržet moc po delší čas, musí být neustále ve střehu před hrozbou, že se některý z nižších rodů pokusí uchvátit jeho pozici a napětí mezi nižšími rody brání městu vzchopit se k něčemu, co by připomínalo řízenou snahu o dobývání.
Drowové sdílejí hbitost svých bratranců, kterou často užívají ke kradmosti a šalbě. Ačkoliv nejsou vyšší než eladrini, jejich přítomnost často vyvolává v jiných rasách pocit, že jsou jaksi menší a na okraji - za jejich prázdnýma bílýma očima jakoby stále doutnala zloba připravená vybuchnout při nejmenší provokaci. Podobně jako u elfů i jejich nálady se mění v okamžení, nejčastěji ve slepý, vražedný hněv.
Drowové jsou oddanými služebníky Lolth a netolerují uctívání jakéhokoliv jiného božstva. Jména Corellona a Sehanine jsou pro drowí uši rouháním a jakákoliv zjemňující poznámka o kterémkoliv božstvu je doprovázena uplivnutím si. Drowové uctívají pavouky, protože si je Lolth vyvolila jako symbol a často se stýkají s démony, protože z některých z nich učinila Lolth svoje služebníky. Kněží Lolth třímají velkou politickou i spirituální moc a slouží coby poradci matronám rodů, nezastávají-li sami tuto pozici. Drowí společnost se točí okolo Lolth, ačkoliv to znamená neustálý stav občanské války.
Zatímco elfové a eladrini mají tendenci vnímat bohy jednoduše jako vyšší formu svých vlastních pánů a starších, drowové uctívají Lolth s neotřesitelnou oddaností. Daleko víc drowů následuje duchovní stezky kněží či paladinů, než kolik tak činí elfů nebo eladrinů - možná z části kvůli světské autoritě, která se službou Lolth přichází, ale také pro možnost dostat se do těsnějšího kontaktu se svou bohyní a vychutnat si proudění jejích sil skrze sebe. Nezapomněli však na své dědictví studia mystických sil a je mezi nimi i mnoho mocných kouzelníků a černokněžníků. Zatímco náboženství a politika je převážně doménou drowích žen, mistři mystiky této rasy se rekrutují povětšinou z řad mužů.
Velkomyslnější elfové a eladrini občas hledí na drowy se soucitem a snad i nadějí, že jednou budou všechny tři rasy znovu sjednoceny. Drowové si žádnou takovou slabost ducha, jak ji vnímají, nepřipouštějí. Jakékoliv mají plány pro krátkodobé dobývání nebo vzpoury, touží po dni, kdy se jim podaří svoje příbuzné vyhladit, vymazat elfí a eladrinskou skvrnu z tváře Světa a Vílí divočiny. Jen příležitostně se tyto sny uskuteční v podobě nějaké akce, ale drowové byli spatřeni bojujíc ve Vílí divočině po boku fomorianů.
Bez pochyby odrážejí tyto drowí aspirace sny a úradky Lolth, pavoučí královny. V jejím Propastném panství Jam Démonických sítí sedí a čeká, spřádajíc plány na den, kdy bude moc vlákat svou sestru a Corellona do léčky a dokončit dílo, které započala na úsvitu času.
A pak budou tři rasy znovu jednou.
Drowové jako hráčské postavy píše:
S vydáním Forgotten Realms Campaing Setting v létě '08, budou drowové vydáni jako plně hratelná rasa pro hráče. Ačkoliv jsou drowové neobyčejně zlotřilí lidé, krutí a zrádní ve svém chování k ostatním, hrstka se jich v každé generaci naučí spolupráci a ceně spojenectví. Ačkoliv většina z nich jsou jen lstiví ve svém rozhodnutí získat důvěru druhých, pár si skutečně cení pozitivní aspektů soudržnosti a přátelství, občas dokonce i s těmi, kteří nejsou jejich vlastního druhu.
Hrajte drowa, pokud...
  • chcete být dobří ve skrývání se, rychlých útocích a používání širokého spektra ošklivých triků;
  • máte rádi hraní hrdinů, kteří hledají vykoupení a usilují povznést se nad pokřivenost vlastních lidí
  • uvažujete o hraničáři, tulákovi či černokněžníkovi
< Drowové: Lolthini vyvolení >
Eladrini: Odloučená rasa
Napsal Alnag 01.01.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 32 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.15553903579712 secREMOTE_IP: 18.224.62.52