Plán B - články

[HtV] Deník Jacka Norrmana

Obsah článku:
16. března 2009, NYc
Našel jsem Yvonne. I když se snaží být nenápadná, září jak maják v oceánu.
Vlastně to byla svým způsobem zábava, i když teď jsem nejspíš trochu zlomyslnej. Po troše složitého rozvzpomínání se jsem dohledal jednu skupinku studentů, se kterou se Yvonne občas potkávala (nechápu proč se namáhá se mi "ztrácet", když se pak drží stejných lidí, buď se vůbec nestarala o to co dělám, nebo mě musí považovat za dalšího lacinýho vandráka fotícího zahejbající manželky, což mě poněkud uráží). S Tommym jsme je chtěli v neděli ráno navštívit, ale... no, nejlepší bude když to popíšu nejdřív z pohledu Sáry, která hlídala venku:

S Tommym vejdeme do asi třípatrového řadového domku na kraji města. Delší dobu se nic neděje. Pak se najednou rozrazí okno a z něj vyskočí typ ve spodnim prádle a za útěku na sebe namotává prostěradlo. Za nim další, v tričku a trenýrkách, který na sebe po dopadu zkouší rychle natáhnout kalhoty. Pak se otevře vedlejší okno a někdo z něj začne k sousedům na zahradu házet plné květináče. Pak se otevřou vchodové dveře, vyběhnou dva lidé, jeden nese dva počítače a další plné igelitky a všechno to hodí do kontejneru. Sáře to je divné, tak zavolá Tommymu, jestli je všechno ok, ten jí v klidu potvrdí, že samozřejmě ano.

Z našeho pohledu: Zvoníme a klepeme na dveře, nikdo neotvírá. Chvíli se na sebe díváme, pak pokrčim ramena, vytáhnu nářadíčko a odemknu. Vejdem do bytu, najdem spícího typa u běžící videohry, vezmem si něco z lednice a dem dál. Najednou někdo přijde, de do koupelny. Probudí se někdo další a de do kuchyně. S Tommym zachováme profesionální ledový klid, přestanem se hýbat a jen ho sledujem. Přijde k lednici, otevře, takže nás zakryje dveřma, něco si veme, zapne mikrovlnku. Podíváme se na sebe, jakože asi padáme, tak se protáhnem do zadního pokoje že to vemem oknem, ale mezi oknem a postelí je zahrabanej další spící typ a v rohu je skříň plná rostoucí trávy... jak se tak (za ne až tak profesionální gestikulace) rozhodujem, jak toho tpa překročit, tak se otevřou dveře a vejde tam ten týpek z kuchyně a uvidí mě ve sportovnim oblečení a Tommyho typicky v obleku.
Chvíli na sebe všichni zaraženě koukáme a mě najednou nenapadlo nic lepšího než zvednout nejbližší CDčko a prohlásit: "Dobrý den, tohle je vaše? Jsme od IFPA a..." Dál jsem se dostat nestihl, týpek zmizel ze dveří a takovou smršť vyhazování elektroniky, kytiček, smažení CDček v mikrovlnce, splachování kdečeho do záchodu a radši ani nevím co ještě jsem už fakt dlouho neviděl.

Každopádně, týpka jsme sebrali, zavřeli do garáže, předvedli na něm naprosto nerealistickou, ale krásně dramatickou a od poctivého vysokoškolského hltače filmů a seriálů očekávanou variaci výslechu zlými agenty FBI (možná jsme to trochu přehnali, nakonec jsem si neodpustil ani tu lampičku do obličeje...) a pak ho vykopli zpátky na ulici s ujištěním, že má hrozné štěstí, že ho nezavřeme na doživotí a nějakou krycí storkou o hledaných teroristech (nebo tak něčem).

No, abych to shrnul - Yvonne dál kalí ve městě, jen změnila bary. Dneska by snad měla být v jednom který je snad i docela použitelný

< 41 >
40 42
Text je psán do bloku menšího než A4 s pevnými deskami uloženého v kovové, vodě a žáru odolné krabici uzavřené nerezovým zámkem na čtyřčíselnou kombinaci. Zápisy jsou psány za pomoci černého gelového fixu, pevným, vypsaným rukopisem. Autor dodržuje rovinu řádek i jejich rozestupy. Písmo je menší, skloněné.. Ve schránce je kromě bloku i kazeta z kamery, obrázek jakéhosi ještěročlověka na nočním předměstí s přicvaknutými poznámkami o tom, které detaily jsou zachyceny špatně a jak by měly správně vypadat, obrázek jakési staré čínské tuby a dvě obálky - jedna z nich obsahuje asi třicet číslovaných fotografií lidí a míst různé kvality, druhá obsahuje přes osmdesát fotografií lidí na NY ulici, zhruba padesát velmi kvalitních a přes třicet podivných, ale očividně záměrně takto vytvořených.
Napsal sirien 02.02.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11761999130249 secREMOTE_IP: 3.145.51.166