Plán B - články

[HtV] Deník Jacka Norrmana

Obsah článku:
Nemohl jsem za to, vtrhli jsme do místnosti, vedle mě najednou někdo byl, odpálil jsem mu hlavu brokovnicí dřív, než jsem si uvědomil, kdo to je.
Mannyho skupina se dostala do problémů na druhé straně. Prošli jsme přes nádvoří a vpadli obráncům do zad. Tommy to tam pročistil automatem, na chvíli zavládl klid. A Tommy pak vzal pistoli, prošel kolem a všechny, kteří se hýbali, střelil do hlavy. V tu chvíli jsem to vnímal jen jako zdržení, až teď si uvědomují, co se vlastně dělo a trochu mě uklidňuje, že tohle mi správné nepřijde.
Mannyho skupina pokračovala do další budovy, nás na nádvoří zastihla další přestřelka. Z budovy vyběhl druhý rus z té ochranky. Ignoroval, že se na něj střílí. Hodil jsem tam granát, ale jen ho to trochu odsunulo, střílelo se na něj, ale nic. Rozeběhl se k nám s mačetou v ruce, okolo něj pulzovalo nějaké divné pole, se Sárou jsme se pozdějc shodli, že nejspíš dokázal emitovat nějaké rázové vlny zvuku, které od něj odkláněly projektily. Tommy říkal, že když byl u něj, tak mu nějaký vysoký tón rval uši.
Jistě, vynechal jsem - Tommy mu vyběhl vstříc s nožem v ruce, Sára vykřikla, ať zahodí tu mačetu - a on to udělal. Tommy na něj naběhl, bodl ho do nohy, do břicha, přetočil si ho, podřízl mu hrdlo a probodl hrudník. Práce elitních jednotek se asi nezapomíná. Bylo to děsně rychlé, možná bych se divil proč to vnímám tak detailně, ale k tomu se ještě dostanu.
Když tenhle zemřel, ostatní jsme už postříleli docela rychle, zvlášť, když se k nám přidali pastor a Amon. Vydali jsme se do poslední budovy.

Byl tam divný klid. Šli jsme pomalu dopředu, v jednu chvíli se ale Amon otočil, srazil Sáru na stěnu a napálil to plamenometem přímo proti nám. Někdo nás stihl varovat, nebo jsme možná všichni uskočili instinktivně, už nevím.
Skončil jsem přímo pod ním, ostatní byli schovaní, málem mě usmažil, ale Manny na něj začal křičet rozkazy, Sára na něj zařvala ať stojí a Amon zaváhal a pastor mu vyšel vstříc. Mluvil na něj, uklidňoval ho. Amon se nakonec vzpamatoval, ale málem se zhroutil. Nakonec jsme pokračovali dál. Dostali jsme se do podzemních laboratoří, které jsme porůznu ničili. Za jedněmi dveřmi začínalo starší podzemí, nejspíš ještě sovětské z doby studené války. Celý odpor zkoncentrovali do jedné místnosti, začala tam hrozná řežba.

Naházeli jsme tam granáty, pak dýmovnice. Bylo proti nám možná i třicet lidí. Sára jim přikázala složit zbraně, a možná by to i udělali, ale někdo (Andrejevna nebo Vasiljev) jim přikázali to nedělat. Dalo nám to ale výhodu na začátek, mohli jsme projít dovnitř aniž by nás postříleli ve vchodu.
A pak se stalo něco divného, viděl jsem, zpomaleně, jak Sokolov vyskočil zpoza sloupu, proběhl místnost, ve skoku vystřelil. Viděl jsem kulky, jak pomalu letí místností půlkruhovou trajektorií a trefují Amona do hlavy. Pak ta vize zmizela, než jsem se vzpamatoval, Sokolov vystřelil a Amon padnul k zemi.
Vyděsilo mě to, nevěděl jsem co dělat. Pár vteřin na to se to stalo znovu, Sokolov se otočil zpoza sloupu, vystřelil, tři kulky se stočily kolem sebe a sestřelily Spark. Vystřelil jsem k tomu sloupu, ale nestihl jsem to.

Nevěděl jsem, co se děje. Pořádně si to pamatuji od chvíle, kdy už leželi všichni až na Sokolova mrtví na zemi. Sára jim přikázala zahodit zbraně a oni to udělali, Andrejevna je zkoušela přimět bojovat dál, ale
< 79 >
78 80
Text je psán do bloku menšího než A4 s pevnými deskami uloženého v kovové, vodě a žáru odolné krabici uzavřené nerezovým zámkem na čtyřčíselnou kombinaci. Zápisy jsou psány za pomoci černého gelového fixu, pevným, vypsaným rukopisem. Autor dodržuje rovinu řádek i jejich rozestupy. Písmo je menší, skloněné.. Ve schránce je kromě bloku i kazeta z kamery, obrázek jakéhosi ještěročlověka na nočním předměstí s přicvaknutými poznámkami o tom, které detaily jsou zachyceny špatně a jak by měly správně vypadat, obrázek jakési staré čínské tuby a dvě obálky - jedna z nich obsahuje asi třicet číslovaných fotografií lidí a míst různé kvality, druhá obsahuje přes osmdesát fotografií lidí na NY ulici, zhruba padesát velmi kvalitních a přes třicet podivných, ale očividně záměrně takto vytvořených.
Napsal sirien 02.02.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.089715003967285 secREMOTE_IP: 3.14.141.177