EDGE - články

Star Wars: Ztracené naděje

Obsah článku:

Kdysi dávno v předaleké galaxii...

Epizoda VIII: Projekt X

Mír! Impérium konsolidovalo svou moc a zardousilo veškerou rebelii. V galaxii panuje řád a spravedlnost, jako nikdy předtím. V ulicích větších vesmírných přístavů patrolují početné hlídky klonových vojáků nyní hrdě přejmenovaných na vojáky bouře - Stormtroopery.

A je to vskutku bouře, co se blíží. Ten klid, kdy se nepohne ani lísteček je toho znamením. Zatímco ve skrytu se kují nové rebelské aliance a Impérium pokračuje v rozšiřování své válečné mašinerie, ten skutečný motýl, který zatřepe křídly aby bouři rozpoutal sedí jinde.

V ošuntělém baru zastrčeném ve vesmírném přístavu nedaleko od ověřených pašeráckých stezek. Sedí a bezstarostně hraje sabbac, jako by snad nebyl v hledáčku lovců hlav, Imperiálních agentů nebo něčeho mnohem horšího. Jeho jediné štěstí je, že má po svém boku nejnebezpečnější zbraň v celé galaxii. Jedie.



Po několika týdnech oprav se podařilo dát dohromady YT-2400 dohromady natolik, že byla schopná letu. Postavy skončily v nejbližším vesmírném přístavu Iziz, hlavně proto, že nikam dál si bez dalších oprav neodvážily letět.

Podobně jako první tak i poslední dobrodružství se otvírá záběrem na bar, ve kterém Hyatt hraje sabbac. Tentokrát se k němu přitočí sličná Twi'lečka a sdělí mu, že má pro něj požadované informace na oplátku domluvenou cenu. Spolu s Ellenou ji vylákají k lodi a omámí ji Jedijským trikem, takže jim řekne, že na ně jejich kontakt čeká na Coruscantu a odejde. Až při odchodu se dovtípí, že je to mistr všech převleků Corin Farelle, ale nechají ho jít...

I Mara odešla. Odešla zvláštně a zbyl po ní podivný pocit, že byla něčím víc, než se zdálo.

Postavy letí na Coruscant, ale oklikou. Přistanou na nedaleké planetě a odtud se vydají pravidelnou linkou, aby tak spíše proklouzly všudypřítomným hlídkám. V opuštěné stanici Coruscantské podzemní dráhy se setkají se svým kontaktem, kterým je Jedijský rytíř. Ten se vrátil z dalekých krajů, kam zvěst o rozkazu 66 nedoputovala a překvapeně zjišťuje, co se děje. Na výměnu zdvořilostí není moc času, situace je jako vždy kritická a tak postavy po vpádu jednotky Stormtrooperů aktivují vlak metra a vjíždějí do opuštěného tunelu. V příhodnou chvíli pak vyskočí a dají se cestou k rozbombardovanému chrámu Jediů, kde doufají nalézt poslední holocron.

Narazí ale v první řadě na podivné zvířecí kobky, které zřejmě sloužily jako tréninkový materiál pro Jedie. Zde se setkají s Trisou, podivným stínem v Síle, která říká, že je bude doprovázet, což odmítnou. Varuje je před nebezpečím a tak postavy raději vycouvají před Rancorem.

Druhá cesta do chrámu vede před jedinou nepobořenou přistávací plošinu. Ale i ta má svoje úskalí. Ellenin bývalý mistr, jehož mrtvé tělo oplakala nyní v hávu Imperiálních stínových stráží a držící Ryksu jako rukojmí. V krátké bitce se podaří jej shodit do výtahové šachyty, když předtím odhodí Ryksu, ta je ale v bezvědomí.

Postavy nakonec sestoupí do nitra chrámu, aby v meditačních zahradách Jedijských mistrů našly děsivou scenérii. Na chirurgických křeslech jsou zde mrtvá těla Jediů zásobovaná temnou baktou vyráběnou pomocí otisku Sithského lorda z holocronu přiváděna znovu k životu. Ellenin mistr Aquina Jai se zde střetne v boji s Trisou alias Kreiou, která už přestává skrývat svou podstatu. Když do boje zasáhnou i postavy např. Hyatt v Y-wingu, Ellenin mistr umírá a Kreia rychle likviduje další odpor včetně Hyattova syna. Postavy se naštěstí zmocní holocronu a zmizí.

Zpět na své vlastní lodi má s holocrony každý svůj vlastní plán. Nový Jedi však touží holocrony zničit. V tom se mu pokusí zabránit Krein stín a sám se pokusí o jejich spojení, ale krátce poté i on z nějakého důvodu zatouží po jejich zničení. Spojenou silou Jedijských mečů a Sithských silových blesků tak padne Revanův odkaz v niveč. Jen na krátko v okamžiku výbuchu tak postavy zaslechnou část Revanova dědictví - poselství o hrozbě republice, které se pokusil odvrátit a výzva, aby jej následovali.

Když loď startuje z vyhaslého vulkánu oceánské planety Valentia pozoruje je zamyšleně Krein stín.


- Toto je konec kampaňové linie, další příběhy se budou odehrávat v rámci uzavřených dobrodružství Revanův odkaz -

< Epizoda 8 >
Epizoda 7
Jakákoliv podoba s komixem Darths & Droids je čistě náhodná a nejspíš se vám to jen zdá...
Napsal Alnag 02.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 34 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.04994797706604 secREMOTE_IP: 3.143.0.18