EDGE - články

Star Wars: Ztracené naděje

Obsah článku:

Kdysi dávno v předaleké galaxii...

Epizoda V: Jabba vrací úder

Separatisté ještě tak docela nezahynuli. Technounie, ačkoliv zahnaná až na samý okraj Galaxie si stále drží vliv v několika málo sektorech. Je na čase s tím skoncovat. Galaktické impérium nemá chuť nechávat si nepřítele v zádech, když se chystá na další válku...

Imperiální flotily se přesouvají k rozhodujícímu úderu proti zbytkům separatistů, zatímco v samotném jádru galaxie zvedá zvedá prapor odporu proti Galaktickému impériu zdánlivě mírumilovná planeta Alderaan. Ale ne všechny věci jsou takové, jaké se zdají být...

Galaxie je temnější než kdy dřív. Zřídlo temné strany Síly se otevřelo naplno a hrozí zaplavit vše dobré. Je vůbec někdo schopen tuhle katastrofu zastavit?






Uplynulo několik týdnů a postavy už dávno opustily takovou díru, jakou je Naboo. Protože finance se tenčí a pracovních příležitostí je málo, nerozpakují se příliš přijmout nepříliš specifickou nabídku z Alderaanu, zvlášť když přichází přímo z královského paláce. Jenže v době, kdy přistanou jsou všechny audience zrušeny a tak jsou donuceni čekat, než si na ně princ Organa vzpomene, krátíce si čas různými kratochvílemi...

Scéna 1: Kantýna

Ellena a Hyatt sedí v hospodě, zatímco jejich věrný droid R4 úzkostlivě stráží před vchodem vypůjčený landspídr. Znenadání se ozve jeho varovné zapištění. Právě když se Ellena zvedne, aby se podívala, co se děje, vrazí do hospody ne zrovna přátelsky naladěný Gamorrean a Rodian.

Zatímco Ellenu přirazí slizké prase na zeď, Rodian kontroluje hospodu svými dvěma blastery. Další dvojice ničemů nakládá svíjejícího se R4 do svého spídru, ale Ellena si stačí všimnout, že je ze stejné půjčovny jako ten jejich.

"Jabba vás pozdravuje," chrčí jí Gamorrean do ucha.

"Máte něco, co postrádá," dodá ve chvíli, kdy jím projede čepel aktivovaného světelného meče.

Hyatt se pokusí o výstřel zpod stolu na otravného Rodiana, ale špatně odhadne úhel a prostřelí jeho desku.

Prase se pomalu sesouvá k zemi, spídr s R4 mizí do dáli, Hyatt kličkuje mezi stoly, aby Rodianovi znesnadil střelbu a zatímco světelný meč opisuje další výhružný oblouk. Rodian však vezme droidího číšníka jako rukojmí a cosi mumlajíc svou nesrozumitelnou řečí s ním ustupuje z dosahu toho nástroje zkázy. Dřív než se postavy rozkoukají, zmizí nadobro.

Rychlá prohlídka odhalí, že Gamorrean u sebe nemá nic, co by jim výrazně pomohlo v dalším postupu.

Scéna 2: Královský palác

Když se Ellena a Hyatt konečně vymotají z kantýny a rezignují na pronásledování uneseného droida, natrefí v mžiku na dvojice žen, které se identifikují jako Alderaanská tajná služba a odvedou je do paláce.

Dostane se jim přijetí u Baila Organy a jeho poradkyně Trisy Shessan. Zdá se, že všichni vědí, že ukradli Jabbův holocron (zřejmě kvůli vysoké odměně vypsané kvůli tomu na jejich hlavu) a Bail jim odhalí, že holocrony podobné tomuto jsou klíčem k tajemstvím Staré Republiky, Sithským pokladům a vědění...

Eminentní zájem na tom, aby získali holocrony má zejména Organova rádkyně. Ellena se pokusí ji zahlédnout v Síle, ale narazí jen na neprostupnou bariéru vztyčenou kolem ní. Organa je víc posedlý vlastní bezpečností a má takřka paranoidní dojem, že se mu snaží někdo dostat na kobylku.

Hyatt mezitím smlouvá odměnu, neboť příslib všech Sithských pokladů se mu jaksi nezdá dost. Zvažují také, jak rozšifrovat Jabbův datapad. Vyzví jméno místního technika, za účelem opravy lodi.


Shessan dá Elleně náhrdelník s odkazem, že je to meditační ohnisko, které umožní "zkoncentrovat Sílu", ale má jen omezený počet použití.

GMovská poznámka: A Veronika hned poznala, jak Danajský dar rozdávám, protože se buát ho použít, když se může vyčerpat. Ach ta krása dilemat. :)

Scéna 3: Do třetice všech setkání

Když postavy vychází z paláce, natrefí na ošuntělého a zarostlého týpka, který trvá na tom, že bude mluvit s Ellenou.

Zatímco jí nahlas vyřizuje vzkaz od Jabby, že mají předat "zboží" u generátoru za městem, varuje ji zároveň šeptem, že nemá věřit tomu, co jí říkali v paláci a že nemá udělat stejnou chybu jako on. Což jen dokresluje podivný obraz Organova dvora.

Když odchází, zahlédne Ellena u jeho pasu, pod rouchem schovaný světelný meč.

  • Kdo to je? Co chce?

Scéna 4: Výprava za technomágem

Po chvilce váhání nad dalším postupem se rozhodnou navštívit zmíněného technomága Garma Chandrilu. Vydávají se tak do mechanické čtvrti města s podivným pocitem, že jsou sledováni. Dokonce zahlédnou i dvojice jako vejce vejci si podobných jedinců - tmavé, krátké a mírně vlnité vlasy, mírně snědá pleť, drobná pichlavá očka, rozpláclý nos - (připomínajících nápadně nájemného lovce Jango Fetta), kteří po nich jdou.

Proniknou až do podzemní továrny, která k velkému překvapení vyrábí válečné droidy Technounie. V samém srdci narazí na Garma Chandrilu, který jim bez velkého zdráhání pomůže s rozšifrováním datapadu. Na počkání jim také vyrobí malou bombu ve tvaru holocronu.

GMovská poznámka: Znáte ty momenty, kdy můžete být pyšní na nápady svých hráčů. To je jeden z nich. Počítám, že historku z výbušnou maketou holocronu budu dávat k lepšímu dalších pět, deset let. ;)

Když ale znovu zahlédnou dvojici, která je sleduje a upozorní na ně Chandrilu dojde k přestřelce v níž ten zahyne. To aktivuje do té chvíle stoické droidy, kteří zlikvidují útočníky. Hyatt a Ellena ve zmatku utečou s rozkódovaným datapadem.

Scéna 5: Honba za únosci

Ellena a Hyatt se vydají do půjčovny spídrů ve snaze najít týpky, kteří jim sebrali droida. Majitel se nejprve zdráhá, ale hmotné pobídky ho nakonec se nechá přesvědčit, aby aktivoval systém, pro dohledání ztracených vozidel a řekne jim, že spídr se právě blíží k nedalekému náměstí.

Hyatt a Ellena zaujmou nenápadné pozice a sledují dvojici únosců, která vejde do jednoho z domů na náměstí. Neobejde se to přitom bez nákupu šátečku, do něhož Ellenu přitlačí podnikaví kupci.

Při průniku do domu jej najdou opuštěný a na prodej. Ale jeho aktivní prodejce jim ukáže tajnou chodbu, kterou únosci zřejmě zmizeli. Na jejím konci najdou i stopy, které nejspíš zanechal jejich droid. Protokolární droid, na kterého narazí jim naznačí dva možné směry hledání.

Stopa vedoucí na skládku se ukáže být falešná a tak skončí tam, kde začali - v půjčovně spídrů, pátrajíce po opět dalším vypůjčeném spídru. Už se ale připozdívá a je zavřeno. Majitel se nezdá být nadšený, že po něm něco chtějí a o to méně jeho manželka, která v okamžení pojme podezření z nevěry a začně řádit jako "rancor".

Scéna 6: Předání u generátoru

Protože se připozďuje, vydají se Ellena s Hyattem na předání falešného holocronu ke generátoru. Les kolem ožije plameny pochodní. Vypadá to, že Jabba poslal celou armádu... Ukáže se ale jen jeden z únosců a žádá, aby položili holocron a datapad na půl cesty mezi ně. Ellena vytáhne jeden z četných datpadů z batohu a spolu s výbušnou maketou jej předá. Únosce pošle R4.

Poté co nasednou do svého spídru a odlétají zmáčknou tlačítko detonátoru. Oblast za nimi vybuchne. A je po důkazech...

Scéna 7: Do spárů Sithů

Podle záznamů v pravém Jabbově datapadu by se druhý Sithský holocron měl nacházet v Akademii Jedi na planetě Korriban. Rozhodnou se tedy letět tam. Ale krátce po startu jsou vytržení z hyperprostoru Imperiálním hvězdným destruktorem Indefatigable. Jejich loď je rychle vtažena do nákladového prostoru a jednotka stormtrooperů ji obklíčí. Hyatt ukryje Ellenu v tajném nákladovém prostoru a sám se vzdá.

Je odvlečen do vězení a hozen do cely, kde narazí na Nobis Vel!
< Epizoda 5 >
Epizoda 4 Epizoda 6
Jakákoliv podoba s komixem Darths & Droids je čistě náhodná a nejspíš se vám to jen zdá...
Napsal Alnag 02.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 34 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.068725109100342 secREMOTE_IP: 18.223.239.250