EDGE - články

Star Wars: Ztracené naděje

Obsah článku:

Kdysi dávno v předaleké galaxii...

Epizoda VI: Návrat mistra

Separatisté ještě tak docela nezahynuli. Technounie, ačkoliv zahnaná až na samý okraj Galaxie si stále drží vliv v několika málo sektorech. Je na čase s tím skoncovat. Galaktické impérium nemá chuť nechávat si nepřítele v zádech, když se chystá na další válku...

Imperiální flotily se přesouvají k rozhodujícímu úderu proti zbytkům separatistů, zatímco v samotném jádru galaxie zvedá zvedá prapor odporu proti Galaktickému impériu zdánlivě mírumilovná planeta Alderaan. Ale ne všechny věci jsou takové, jaké se zdají být...

Galaxie je temnější než kdy dřív. Zřídlo temné strany Síly se otevřelo naplno a hrozí zaplavit vše dobré. Je vůbec někdo schopen tuhle katastrofu zastavit?






GMovská poznámka: Protože poslední sezení skončilo v situaci, kdy byly postavy rozděleny a nevypadalo reálně, že by se je podařilo v brzku spojit, plánoval jsem hrát systémem rychlého stříhání scén mezi nimi (víc filmově), ale vzhledem k odlišným časovým dispozicím z toho nakonec sešlo.

Scéna 1: Prozrazení

Ellena sedí tiše schovaná v pašeráckém úkrytu lodi. Skrz otvory pro přísun vzduchu vidí tři blížící páry nohou. Dva páry bílých holínek Stormtrooperů a jeden černý pár, které se zastaví se přímo před její skrýší.

"Otevřete to." Řekne povědomý hlas.

Prvotní tendenci bojovat vystřídá překvapení, když se ukáže, že to nebude třeba. Muž v uniformě císařských stráží leč černém provedení a se světelnou píkou v ruce není nikdo jiný, než Ellenin bývalý mistr. Mistr, kterého oplakala a o němž s jistotou ví, že zemřel. Přesto před ní teď stojí živý, bledý a vypadající starší, ale přesto živý.

"Už to skončilo holčičko, všechno bude zase dobré."

Ellena se mu vrhne do náručí, ale v jádru cítí, že to nebude jen tak. Přesto jej následuje na můstek hvězdného destruktoru. Cestou potkají několik vyšňořených civilistů, zřejmě jsou mezi nimi senátoři či jiný významní představitelé Galaxie. Ale je mezi nimi i rusovlasá holčička zjevně nadaná Silou, která si Ellenu neprohlíží zrovna povzbudivě.

Ellenin mistr mluví dál a dál, ale stále podivněji. Zatímco na můstku pozorují nálet separatistické flotily, mluví mistr o novém řádu Jedi, o sjednocení Síly, o naslouchání svému nitru a svým emocím. Ptá se Elleny na to, po čem touží a nabízí, že to všechno může mít, jako ochránce míru v Galaxii, pokud se odevzdá Síle a bude přísahat věrnost Císaři a Impériu.

Ellena odmítá a tak jí Aquina zprostředkuje pohled na Hyatta v cele, aby pohnul k nějakému činu.

Scéna 2: Imperální kobka

Hyatt hozený do cely předstírá, že není při vědomí, ale to Nobis neošálí. Uvítá jej označením za patetického pašeráka a bez zdlouhavých úvodů mu vylíčí, do jak velké kaše se dostal. Na jeho mlčení a nevraživost nereaguje, stejně jako ignoruje jeho obavu, že jsou odposlouchávání (což skutečně jsou - Ellenou a jejím mistrem).

Sotva otřes lodi potvrdí útok separatistů, Nobis se v cele příliš nezdržuje. Vyrve ze stěny jeden z panelů, zflikuje pár drátů a otevře si cestu ven. Přitom zneškodní jednoho stormtroopera, hodí Hyattovi jednu zbraň a neurvale mu zdělí, že buď zůstane v cele a zemře nebo se sebou něco udělá. Hyatt chvíli přešlapuje, ale pak si obleče kombinézu padlého stormtroopera a předstírá, že vede zajatce.

To jim ze začátku vcelku prochází, ale když se přiblíží na dosah strojovny, podaří se jim sice projít přes skupinku stráží, ale ty na ně v zápětí začnou pálit. Vběhnou tedy do série průchodů tvořených silovými poli, které se otvírají v prapodivném vzoru. Hyattovi se podaří Nobis předběhnout, ale ne na dlouho. Její náskok se jí ale nevyplatí.

V blízkosti reaktorů, které měla Nobis v úmyslu vyřadit tak, aby se mohli s dostat z lodi narazí na svou pohřešovanou dceru a okamžik, kdy poleví její pozornost se jí stane osudný. Císařova tanečnice Mara jí doručí císařský dárek - smrt.

Zděšený Hyatt to pozoruje přes energetické pole. Zoufale doufá, že se otevře to za ním a on bude moc zmizet, ale má smůlu, otevře se to do strojovny. Holčička se však mezitím někam vytratí...

Scéna 3: Konfrontace

Hyatt se sklání nad umírající Nobis, ta odkudsi vytáhne termální detonátor. Žádá jej, aby přeze všechno Maru zachránil a ona že mu na oplátku pomůže zničením reaktoru, takže se jeho loď bude moci odpoutat.

Mara se k němu mezitím plíží, což pozoruje Ellena na obrazovce. Její mistr ji ponouká, aby zasáhla v Hyattův prospěch. Aby dítě zabila pomocí sevření Síly. Ellena váhá. Hyatt nakonec Nobis kývne a holčičky si všimne. Začne tedy prchat a lákat ji za sebou. Spojeným úsilím pomocí omračujícího blasteru a mírného sevření Síly se Maru podaří omráčit a Hyatt ji nese k lodi.

Aquina Jai, Ellenin mistr se rozhodne setkat se tam s ním a vezme Ellenu sebou. Cestou však další nálet separatistických plavidel poškodí můstek po kterém přecházejí a každý se ocitnou na jiné straně. To vyprovokuje souboj, ke kterému se tak jako tak schylovalo.

Počáteční výměna pomocí schopností Síly rychle přejde v poměřování světelnými meči. Nakonec Ellena využije mistrova zakolísání a raději zmizí ve výtahu, který se ale utrhne a jen díky Síle se jí ho podaří zastavit a to právě včas, aby narazila na Hyatta.

Scéna 4: Odlet

Hyatt a Ellena dorazí k lodi, ale ta nestartuje. Chybí palivo. R4 vyrazí čerpat a Ellena na něj jde dohlédnout, zatímco Hyatt kontroluje situaci ze střelecké věže. S přiřítivšími stormtroopery si poradí, ale ve chvíli, kdy nákladním výtahem přijede TIE fighter a na schodech do doků se objeví Ellenin mistr je čas končit. Paliva je stále zoufale málo a tak získávají poslední drahocené vteřiny v podivně statickém boji s TIE fighterem, ale nakonec se odpoutají vstříc bitvě zuřící ve vesmíru.

Do prostoru skočí i dva Corellianské dělové čluny, které je pronásledovaly už dřív, ale překvapivě na ně nezaútočí a po zhodnocení situace se připojí k útoku na destruktor. Jeho osud už ale Hyatt ani Ellena nespatří. Po vášnivé diskusi nad astrogační galaktickou mapou se rozhodnou skočit do nejbližší vidlácké soustavy - Bogden.

GMovská poznámka: Astrogační část byla výborná, protože hráči si otevřeli mapu Galaxie (která je na začátku ke stažení) a začali řešit, kde jsou a kam chtějí letět (velmi zábavné) a potom, jestli se dá na Korribanu natankovat a jestli neskočit někam blíž, kde by to snad spíš šlo.

Scéna 5: Tichá voda

Soustava Bodgen se ukáže být podivná, její poloha na mapě je zanesena špatně a v samotné soustavě je jakési nezvyklé pravidelné rozmístění malých objektů mezi 3 a 4 planetou soustavy. Než aby to zkoumali skočí raději do sousední soustavy Kiribi, kde přistanou.

Mezitím řeší, co podniknout s Marou. Vytáhnou ji z bedny, kde je zavřená, ale Mara si evidentně hraje se svou mocí a vzbuzuje jisté obavy. Ellena by ji nejraději svěřila někomu do výchovy, ale dostane se jí varování, že je to na ní...
< Epizoda 6 >
Epizoda 5 Epizoda 7
Jakákoliv podoba s komixem Darths & Droids je čistě náhodná a nejspíš se vám to jen zdá...
Napsal Alnag 02.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 34 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.055394887924194 secREMOTE_IP: 52.14.32.113