Allmir - články

Vybavení

Obsah článku:
To, jakou zbroj zvolíš, není jen rozhodnutí módní; jedná se o velmi závažné rozhodnutí. Zbroj tě sice při souboji chrání, ale může tě také zpomalovat či omezovat hbitost.
Navíc podle toho, jaké máš povolání, umíš nosit jen některé nebo žádnou z uvedených zbrojí včetně štítů. Aby jsi mohl nosit těžší zbroj než ti umožňuje tvé povolání, můžeš si vybrat odbornosti nošení zbrojí.

ZbrojTZObrPož.PostihVáhaCena
Lehké
• Varkoč či oděv +0 - - 0 3 var
• Kožený kabátec +1 +83 -1 8 1 zl
• Prošívanice či Oděv, zimní+1+5 4 -2 10 5 st
• Brigantina +2+4 5 -2 14 2 zl
• Kroužková košile+3 +4 6 -2 16 4 zl
Střední
• Plátová vesta +4 +3 9 -3 25 6 zl
• Šupinová zbroj+4 +3 9 -4 25 5 zl
• Kroužková brň +5 +3 11-4 30 20 zl
• Segmentová zbroj+5 +2 11-5 35 15 zl
• Kyrys +5 +3 10-4 30 20 zl
Těžká
• Brnění +6+112-54030 zl
• Lamelová zbroj +6 +1 12-6 40 25 zl
• Půlplátová zbroj+6 +2 12-5 40 60 zl
• Splátovaná zbroj+7 +0 13-7 45 75 zl
• Plná plátová zbroj +8 +1 14-6 50 150 zl



ŠTÍTY

ŠtítObranaPožPostihSZ*VáhaCena
• Terčík +1-1 8 4 15 st
• Štít malý, dřevěný +1 -1 5 5 3 st
• Štít malý, železný +1 -1 8 6 9 st
• Štít velký, dřevěný +2 -2 5 8 7 st
• Štít velký, železný +2 -2 8 12 2 zl
• Pavéza +3 -10 8 35 3 zl



PŘILBY

Přilba Postih&SZ* Váha Cena
1. Kožená čapka -12 1 5 st
2. Kroužková kapuce-1 4 3 3 st
3. Šlap-2 6 3 4 st
4. Barbuta -2 6 3 4 st
5. Klobouk -1 5 4 4 st
6. Šlap s hledím-3 6 4 6 st
7. Morion-2 5 5 6 st
8. Šalíř -36 5 6 st
9. Přilba jezdecká-26 5 6 st
10. Přilba hrncová -4 7 5 7 st
11. Přilba kbelcová -4 8 8 1 zl
& Postih se aplikuje pouze na Vnímání.

* SZ se aplikuje pouze u cílených útoků na hlavu.



3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Popis zbrojí:

Varkoč: Neboli bojová suknice, je pruh látky s otvorem pro hlavu, po stranách sešitý. Bývá ušit z drahých látek a nese na sobě erb svého nositele.

Oděv: Řemeslnický oděv, kejklířský oděv, průzkumnický oděv, mnišský oděv, prostý oděv, oděv učence nebo cestovní oděv. Hmotnost základního oděvu se nepočítá do naložení, které může postava nést.

Oděv, zimní
Vlněný kabátec a vlněná čapka, těžký plášť, tlusté kalhoty nebo sukně a vysoké boty. Pokud jsi oblečen do oděvu do chladného počasí, máš situační bonus +5 k záchranným hodům na Výdrž proti chladnému počasí.

Kožený kabátec: Náprsní dílec a nárameníky této zbroje jsou vyrobeny z kůže, která byla tvrzena vařením v oleji. Zbytek zbroje je vyroben z měkčí a ohebnější kůže. Chrání hrudník, břicho, podbřišek, ramena, paže.

Prošívanice: Je vyrobena z mnoha vrstev látky z nichž je vytvořen kabátec, který je hustě prošit. Pozívá se buď samostatně, nebo jako součást ochranné zbroje či brnění. Tvoří spodní vrstvu a jejím hlavním účelem je tlumení nárazů. Pod kroužkouvou brň se používá prošívanice tlustší, pod plátové zbroje ztenčí, pošíváné kroužkovým pletivem na místech kde je v plátové zbroji nechráněné místo (např. podpaždí). Chrání hrudník, břicho, podbřišek a část stehen, ramena a nadloktí.

Brigantina: Skládá z vrstvy malých plíšků připevněných k podkladu z měkké kůže či tlusté látky. Další část látky je připevněna k vnějšku obleku, tvoříc tak vrstvenou ochranu. Brigantina je lehká zbroj skladné konstrukce, často nošená bandity a dalšími lupiči. Zbroj je v podstatě variantou kožené zbroje s cvočky překryté látkou. Textilní obložení slouží jak pro posílení celé konstrukce, tak pro větší utajení zbroje. Chrání hrudník, břicho, podbřišek a část stehen, ramena, paže.

Kroužková košile: Je tvořena vzájemně pospojovanými kovovými kroužky, kovové kroužky jsou většího průměru kvůli odlehčení zbroje. V nosných částech, jsou na vestě přinýtované kožené vycpávky bránícím odírání kůže. Chrání hrup, břicho a ramena.

Plátová vesta: je kožená nebo plátěná vesta na, které jsou ze spodu přišity nebo přinýtovány kovové plátky. Chrání hrup, břicho, podbřišek, ramena a nadloktí.

Šupinová zbroj: Tvoří jí kousky kovu ve tvaru obdélníčků, rohy těchto kousků jsou většinou zakulacené a tak skutečně připomínaly rybí šupiny. Každé dílky jsou připevněny k sobě navzájem a zároveň ke koženému podkladu. Chrání hrup, břicho, podbřišek a část stehen, ramena a nadloktí.

Kroužková brň: Podobně jako kroužková košile, brň je tvořena vzájemně pospojovanými kovovými kroužky, avšak silněšími a ve větší hustotě. Součástí brně je i prošívanice, za účelem tlumení nárazů a odírání kůže. Chrání hrup, břicho, podbřišek a část stehem, dále ramena a celé paže.

Segmentová zbroj: Zbroj je tvořena vzájemně se překrývajícími plátovými pásy, spojené koženámi pásky.

Kyrys: Základ zbroje je tvořen hrudním a zádovým jednolitým plátem, rovněž chrání ramena, podbřišek a pobité kožené pásky i část stehen.

Brnění: Jedná se o kroužkovou brň, dále ještě rozšířenou o kroužkovou kapuci (plus kožená čapka), kroužkové rukavice (palcové či prstové) a kroužkové nohavice.

Lamelová zbroj: Tato zbroj je tvořena úzkými, svisle připevněnými kousky kovu na koženém podkladu, který se obléká přes vycpávku z látky. Ohebná drátěná zbroj chrání klouby. Součástí zbroje jsou i kovové rukavice.

Půlplátová zbroj:

Splátovaná zbroj: Tato zbroj je kombinací drátěné zbroje a kovových plátů (náprsního krunýře, nárameníků, chráničů loktů, kovových rukavic, stehenních dílců a chráničů holení) které kryjí důležité části těla. Přezky a řemínky drží celou konstrukci pohromadě a rozkládají její váhu. Její součástí jsou i kovové rukavice.

Plátová zbroj: Toto brnění sestává z tvarovaných a přesně sedících kovových plátů, snýtovaných a pospojovaných tak, aby chránily celé tělo. Zbroj obsahuje i kovové rukavice, těžké boty a helmu s hledím. Pod ni se nosí tenká vrstva vycpávky (přiložena). Spony a řemínky rozkládají váhu zbroje na celé tělo, takže plátová zbroj brání pohybu méně než některé lehčí zbroje. Každá sada brnění musí být individuálně tvarována pro jejího nositele mistrem zbrojířského řemesla, ačkoliv získanou zbroj lze přetvarovat tak, aby seděla novému majiteli.


< Zbroj >
Zbraně
Napsal Comikus 01.12.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 38 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.054089784622192 secREMOTE_IP: 18.226.181.54