ADnD Modřany - články

Hra - Ostrovní království

Obsah článku:

51. hra

Cestu pralesem do Elothu zvládli bez větších problémů. Návrat byl velkolepý, vraceli se skuteční hrdinové. V jediné pořádně hospodě byla taková kalba, že nakonec se hospoda, v tomhle městě na kůlech, zřítila. Naštěstí se nikomu nic hrozného nestalo.
Opat Arrik požehnal starostovu synovi a ostatní přidali pár drobných dárků.

První loď je převezla k majáku Kerleff, kde se potkali s hlídkovou lodí hraběcích vojáků. Ty byli velmi úslužní, když potkali velké hrdiny. Společně obhlédli zabezpečení a popili pár žejdlíků. Jejich velitel seržant Gotrab byl starý veterán a tak si velmi porozuměli.

Poslední kus cesty do Vukrathu utekl vpravdě jako voda. Tam obhlédli svoje obchody a začali se chystat na svou poslední výpravu, byli již pevně rozhodnuti, co je čeká. A nemínili nyní couvnout.
Z příprav je vyrušil posel od baronky, s výzvou k účasti na večeři s vyslanci z Balserthu, kteří by hrdiny rádi potkali.

Ta večeře byla skutečně vyhrocená a to tak, že i pan Arrik ztrácel trpělivost. Vyslanci z Balserthu naprosto neomaleně tlačili na družiníky, aby přislíbili věrnost králi a Arrikovu podřízenost hlavnímu chrámu v Balserthu. Dohoda o přísahách byla stále v nedohlednu. Vyslanci stále více tlačili na přísahu a nakonec požádali o vydání poháru. To byla poslední kapka, všechny to rozlítilo. Baronka musela použít všechen svůj diplomatický um, aby zabránila krveprolití.
Nakonec družiníci prohlásili, že nepodniknou nic proti zájmům království a jeho lidu. Touto nejednoznačnou přísahou ukončili rozhovor s vyslanci a opustili je. I na nich byla vidět velká nespokojenost. Všichni družiníci byli značně naštvaní, uchýlili se do podniku Kraba a Badaga.
Odtud poladili všechny své obchody pro budoucnost a také začali uzavírat závěti.
Samir odkázal vše rodině, která sem přicestovala z Hrubé skály.
Badag nechal svou závěť u správce Darise. Pokud se do měsíce nevrátí, má závěť doručit do Almgorthu do Zlaté konvice a předat ji osobě jménem Ibrahim Uzder.
Arrik vše odkázal klášteru v Mishi a Pilzera určil za správce opatství.
Morro uzavřel tajnou závěť u baronky a vše odkázal upírce z dvora barona z Mishe, jen magickou knížku odkázal Lavazaře.
Krab, jak se sluší na skřetího obchodníka a vyslance, uzavřel u baronky velmi složitou závěť, jež odkazovala jeho statky skřetímu dvoru za mořem s lhůtou rok na vyzvednutí dědictví.

Pak už jen vyzvedli hotové štíty z šupin obřího červa a ohlásili svůj odchod.

 

< Strana 50 >
Strana 49 Strana 51
Napsal Ebon Hand 30.01.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 130 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.086045980453491 secREMOTE_IP: 18.223.171.4