ADnD Modřany - články

Hra - Ostrovní království

Obsah článku:


 

9.hra
Družina prchá nočním Almgorthem za dvěma průvodci.
Dohání je dusot pronásledovatelů.

Sinupreta z klimbání v kutlochu U zlatého chudáka vytrhl skřípot střechy jeho úkrytu. Neznámý muž jej vyzval, aby urychleně vyrazil na pomoc svým přátelům.

Pronásledovatelé dohnali družinu.
Průvodci vybrali jeden z domů v noční ulici, rozkopli dveře do cizího dvora. Dayak zatlačil káru s omráčeným knězem do dvora a okamžitě se všichni začali připravovat k boji.
Deset pronásledovatelů uzavřelo noční ulici a začali se stahovat k vjezdu do dvora.
Nočním tichem se rozléhalo zběsilé štěkání psa z dvorku.
Sinupret vyrazil po střechách, místo střetu nebylo daleko. V přítmí jednoho komínu proti dvoru vysledoval další muže na střeše. Pustil se s ním do křížku na úzké střeše, jelikož tento zvěd pronásledovatelů, družinu záškodnicky odstřeloval z kuše.
Jeden z pronásledovatelů kouzlem zmámil část družiny a meče zbývajících jen stěží odvraceli další nápor.
Neznámý muž na další střeše vyslal několik šípů po kouzelníkovi, ale jakmile se objevili další pronásledovatelé v ulici, zmizel jako pára nad hrncem.
Do ulice přiběhla početná hlídka baronské stráže doprovázená třemi černými knězi.
V ulici se strhl šílený boj. Psi z celé ulice štěkají jako šílení. V domech se rozsvěcí světla.
Kouzelník vytáhl ze záhybu svého pláště neznámý předmět a v následujícím okamžiku jej při zaříkávání rozlomil. Z předmětu vytryskla oranžová záře, která vyrazila ke káře s kacířem a k zbytku družiny. Včas vrhnutá sekerka zachránila všechny od hrozné pohromy. Naštěstí kouzelník zasažený sekerkou netrefil přesně a zhmotněný fireball zasáhl za ohlušujícího výbuchu hlavně zeď domu za postavami. I tak byla kára s kacířem v plamenech, těžce popálený Arrik v bezvědomí a Samir hasil své oblečení válením po zemi.
Kouzelník byl Dayakem promptně usmrcen, aby již déle nerozséval zkázu a smrt.
Část lumpů se dala na útěk, kouzla černých knězů zachytila čtyři lumpy, jež zmámeni poslušně vyčkali na nasazení okovů.
Sinupret se marně pokoušel zneškodnit zvěda na střeše, ten mu nakonec prchnul do tmy.
Černí kněží okamžitě se stráží zjednali pořádek v ulici, skryli na nově zabavené káře kacíře i provizorně ošetřeného Arrika pod plachtu.
Zatkli všechny přeživší na dvoře i v ulici a vyrazili do Přístavního chrámu. Místní lidé se chvatně probírali z překvapení, nočního chaosu a začali zápolit s hořícím domem. Hukot ohně a křik lidí se nesl ulicí.

Výslech v chrámu byl přísný a tvrdý, leč družina si vedla odvážně a hrdě. Vyzradili jen co uznali za vhodné a nutné. Sídlo kultismů bylo nahlášeno a vyznačen v klášterní mapě města.
Sinupret po nátlaku předal Mistrovi Ilmišah těžce nabytou sošku z opuštěného chrámu. Všem byla na oplátku přislíbena odměna od bohyně při slavnostech. Družině bylo přikázáno strávit dnešní noc ve zdech kláštera a tak se opíjeli mešním vínem.
Kolman zkusil vyhodit do povětří stůl při testu alchymistického prášku, který uzmul v jedné bedně Gozigova přístavního doku. Což jen potvrdilo jejich pověst šíleného pouličního gangu.

Druhý den družina proflákala odpoledne a na velké slavnosti Ilmišah byla slavnostně předvedena na náměstí k převzetí odměny s řadou dalších hodnostářů a knězů. Před zraky stovek přihlížejících byli družiníci pochváleni za odhalení podvratných Dračích kultistů, jež v nočních ulicích rozsévali smrt a též nebohým občanům zapalovali domy. Všem byli předány zbraně posvěcené přízní Ilmišah a následně společně se všemi lidmi na náměstí přihlíželi oběti a věštění z vnitřností včera zadržených lumpů.
S pohledem stovek očí v zádech se družiníci rychle rozhodli vyklidit město dřív, než budou za svůj čin odměněni též kultisty.
Přes své pracně získané kontakty si zajistili místo na lodi, jež odplouvá následující den.
Loď pomalu opouští přístav do zapadajícího slunce, celá družina sleduje nekonečný mumraj na břehu a pátrá po nepřátelských pohledech, jež je z přístavu bezpochyby vyprovází.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Strana 9 >
Strana 8 Strana 10
Napsal Ebon Hand 30.01.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 130 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.084768056869507 secREMOTE_IP: 3.145.100.179