ADnD Modřany - články

Hra - Úsvit bohů

Obsah článku:

 

18. hra

 

Po Adaktalonově selhání, a to když se mu nepovedlo zneškodnit hobgobliního šamana. Se družina musela nějak dostat na druhou stranu řeky. Nasedli na připravený vor a snažili se dostat na druhou stranu řeky. Vydali jsme se skoro ze všech sil a po nějaké době se nám podařilo dostat na druhou stranu. Našli jsme klidné místo pro odpočinek. Válečníci šli něco ulovit a zbytek družiny odpočíval. Mně se podařilo usnout. Asi po dvou hodinách se vrátili válečníci s úlovkem (husa a srdce). Něco jsme uklohnili, skoro to bylo i k jídlu, ale hlad byl obrovskej. První noc u Parybovy hlídky nás navštívila šelma, ale bála se ohně.

Po 3 dnech odpočívání a léčení se opět vydáváme na cestu.

Adaktalon prohlašuje: "Já vím, kde jsme, někde u moře."

Vypukne smích a s Adaktalona si děláme srandu.

Hlava to nemůže vydržet: "Ty jsi uplně blbej jsme asi 150 km ve vnitrozemí."

Cesta ubíhá vcelku rychle a asi po týdenním cestování Bospouš našel prastarej elfí kámen. Spolu s Adaktalonem se ho snažej rozluštit.

Po nějaké době se jim to podaří: "Zde je prastaré království elfů a vstoupit může jenom přítel, jinak každý umře."

Jelikož jenom Bospouš dokáže najít ty elfý kameny, tak nás vede on. Jdeme podél řeky a cesta začíná být čím dál více zarostlá. Vypadá to, že nikam nevede. Po této elfí stezce cestujeme asi 12 dní až nás Bospouš dovede na strážní skálu. Zde se nám nakytne krásný výhled na obrovské hory, tak velké jsem v životě neviděl. Při cestě dál Bospouš narazí na 3 m kámen, na něm je napsána sousta elfích slov. Adaktalon se snaží zjisti, jestli není magický. Na kemeni je psáno: Vstup do království, bez pozvání nevstupuj. Adaktalon nás učí elsky: Já jsem přítel elů. Kromě Barbara se to naučí všichni. Hlava si začne strašně dobírat barbara: Ty jsi blbej, zůstaneš tady. Barbar to nevydrží a nabídne hlavě že jí zavede za jejeho bohem, když ho to naučí. Hlava přijímá a zakousne se do barbarovy ruky a začne jí žužlat. Barbar začíná omdlévat a zjišťje že to heslo dokáže říct jako pravej elf. Konečně jsme mohli projít všichni. Po 4 dnech cesty dorazíme ke strážní věži a na ní je napůl člověk a elf šaman. Ptá se nás co tu děláme v týhle temný době a varuje nás před potvorou a králem. Pokračujeme přes malebnou krajinu a dorazíme k labyrintu. Mě napadne, že bych se mohl podívat do minulosti a dělám rytual a padám do mdlob. V době 150 let zpět vidím elfa který se blíží k labyrintu říkám válečníkům ať mě podpírají a vedou kam jim budu říkat. Tímto způsobem projdeme labyrintem. Najednou se zjevují duchové a říkají, že musíme zachránit krále. Adaktalon s nimi vyjednává. Během chvíle dorazíme k jezírku a tam Bospouš vidí sochu obrovské Potvory s pařátama, potápí se v jezírku. Začínáme si jí prohlížet a zjišťujem ža potvora má v zádech obrovskej diamant. Kousek od příšery vidíme sochu krále se zabodnutým mečem v jezírku. Kolem jsou ještě nějaké sochuy po obvodu jezírka. Skáčem do jezírka a zjišťujeme, že to je brána do Jiného světa a objevujeme se ve válce armád elfů proti elfům. Jsou to 100 000 armády. Paryba nám hází lana a mi se s vypjetím všech sil dostaneme zpátky.

Barbara nenapadne nic lepšího, než že ho rozdrtí. Potvora obživne a vylézá z jezírka je asi 6 metrová. Barbar se chopí sekery a trefuje příšeru, ale ta vypadá, jako by jí ani netrefil. Poté utočí příšera má asi 5 útoků, je to šílené. Mě se podaří tu příšeru vysát, barbar seká jako o život, ale nestačí to. Je na ní vidět, že už je raněná, ale mi na tom byli stejně. Když jí barbar ještě párkrát sekne, tak začne zdrhat. Je strašně rychlá. Po chvíli se i král probere. Říká nám, co jste to udělali, pustili jste avatára boha Gudra destrojera na tento svět.

Nakonec ale ztichne a Adaktalonovi nabídne jednu věc a ten neváha a chce korunu.

Vyrážíme zpátky a naštěstí duchové nás nechaj projít. Hlava si samozřejmě znás pořád utahuje: CHCÍPNETE, chacha

 

< Strana 18 >
Strana 17 Strana 19
Napsal Ebon Hand 30.11.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 109 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.09859299659729 secREMOTE_IP: 18.117.168.85