ADnD Modřany - články

Hra - Úsvit bohů

Obsah článku:

 

23. hra

 

Po té co Marifon dokončil své představení, tak nás Zumbar poslal do lázní. Z místních stok jsme byli trochu smradlavý, to jsme ocenili. V lázních nám začal Marifon zpívat o našich výpravách. Jeho zpěv byl tak nádherný, že i pár kupců šlo za jeho hlasem. Když dospíval byl obdařen velkým potleskem. Jakmile jsme se vrátili do hospody, tak Zumbar vyhnal všechny z hospody a prohlásil. Kdo chce pít se šampionem tak musí zaplatit tučnou sumu. Jeden z kupců prohlašuje, že bude platit veškerou útratu po dva dny. Nakonec si ke Zlatýmu Ovaru zaplatilo vstup jen pár vyvolených kupců, kteří byli ochotni zaplatit vstup. Než se začal podávat alkohol, tak si nás bere stranou Zumbar , který nás varuje, ať dáváme pozor na Muflona, aby pil jen to co přinese sám Zumbar nebo Barson jeho bodyguard. Po chvíli přistupuje jeden kupec k Muflonovi a děkuje mu, že na něm vydělal spoustu peněz. Chce nám koupit soudek, té nejlepší kořalky. Muflon po pár hodinách vypadá strašně ožrale a Lambér ještě huř. Barson se nakonec rozhodne, že je musí uspat a odnést do pokoje.Ostatní si dají ještě pár panáků a jdou také spát.

 

Na druhý den dorazí k ke Zlatému ovaru vyslanec Mursugy, vypadá směšně, jako prase který nesou na porážku. Vypadá překvapeně, že jsme sem vůbec dorazili. Přinesl nám pozvánku k Mursugovi na hostinu, která se koná za 3 dny. A ještě nám lichotí, že jsme prý hlavní hosté. Jen co to dořekne, tak se na nás snaží něco kouzlit a v tu chvíli začíná kouzlit i Adaktalon. Vyslanec se zarazí a ptá se Adaktalona, co to dělá. Adaktalon suše odpoví: „udržuju dobré mravy“. Poté vyslanec odjíždí. Adaktalon nám řekne, že nás prý skenoval, aby věděli, co všechno máme. Maryfon si na večer připravuje své představení s Modrým bardem a ode mě chce, abych přispěl jedním kouzlem. Já samozřejmě souhlasím.

 

V průběhu dne přiběhne do hospody Adaktalonova spojka s gildou. Oznamuje mu, že nás chce vidět šéf po slavnosti. A varuje nás, ať na tu oslavu u Mursugy nechodíme, že nám tam hrozí nebezpečí. Adaktalon dá tý holčičce nějaký jídlo a k tomu ještě mýdlo, aby se na příště umyla. Když odchází z našeho pokoje, tak nás Muflon osočuje, že jsme na malý holčičky. Necháme ho vtom, ať si to myslí. Já jdu za Zumbarem a ptám se ho, jestli má nějaký dobrý řemeslníky. A ukazuju mu, co bych chtěl vyrobit. Zumbar říká, že to zajistí.

Na večer se chystá velká chlastačka. A jako hlavný chod bude vystoupení Marifona s Modrým bardem. Začíná velká veselka. Muflon A Lamber se snaží nepozorovaně opustit hospodu. To ale netušili, že ochranka je sleduje a nepustí je ven. Vypadá to, že jsou naštvaný, že jim to nevyšlo.V průběhu kalby nás Rákos hlídá, aby nás neokradli. Daří se mu to velmi dobře. O půlnoci začíná vystoupení.

Po ukončení vystoupení přichází jeden kupec a chce nám soudek. Je na něm vidět, že ho to hodně dojalo a soudek je jako odměna. Soudek nám samozřejmě přináší Barson. Kupec nás chce sám obsluhovat, což se nelíbí Barsonovi. Říká nám, ať si dáváme velky pozor, protože se arena blíží. Já skoro vůbec nepiju a snažím se sledovat toho kupce. Něco se mi na něm nezdá, je nějaký nervozní. Pozorně sleduji jeho ruce při nalévání kořalky. Když nalévá třetí kolo panáků, tak si všimnu jak do jednoho panáka něco nasype. Hned co to spatřim, chytnu jeho ruku i s tim panákem a kývnu na Barsona. Ten hbitě přistoupí a odvádí kupce do zadní místnosti i s tím panákem, ja jdu za nimi, abych viděl, co se stane. Barson mu řekne, ať to vypije, ale kupec nechce. Místo toho nám prozradí, že ho zaplatil vezír. Po chvilce přijde Zumbar a říká mu: „zklamal jsi mě, byl jsi můj přítel. Dávám ti pět minut abys zmizel, jinak tě zabiju.“

Zbytek večera se už jenom kalí a žere. Nad ránem Zumbar vyhazuje poslední hosty a i mi se chystáme spát.

 

Druhý den po dlouhém odpočinku začíná příprava Muflona na arénu. Barson jde s ním wrestlovat. Samozřejmě se to rozkřikne mezi kupci a ti dorazí a chtějí se vsázet. Zpočátku má Muflon navrch, Dá mu pár háků, přehodí ho přes sebe. Muflon byl zřejmě nepozorný a Barson ho chytá do páky a začíná vyrovnávat souboj. V druhém kole je to stále vyrovnané. To bylo ale jenom chvíli, protože Barson předvede svůj nejlepší chvat a přehodí Muflona na záda. Barson vítězí. Barson jde za Muflonem a říká mu, kdyby to bylo ve zbroji, neměl bych nejmenší šanci vyhrát.. Tímto způsobem trénuje celý den.

 

Na další den nám Zumbar přináší luxusní hadry, abychom vypadali k světu. Je totiž Den oslavy u Mursugy. Šaty má každý na míru. Po chvíli vyrážíme na tu oslavu. U brány nás všechny odzbrojili, vidíme, že se zbraní se tam nikdo nedostane. Předstoupíme před Mursugu a já se divim, že i ten paličák Muflon to zvládá bravůrně. Samozřejmě hlídame Muflono, aby nic nepil ani nejedl. Je z toho trochu nasranej, ale sám ví, že už jednou se ho pokusili otrávit. Tak to vypadá, že to překousne. Po skončení hostiny se odebereme zpět do naší hospůdky a tam už s Muflonem chlastáme a žereme jako o život..

 

Druhý den časně z ráná jdeme s Adaktalonem do slamu za gildou. Tam se setkáváme s Purtou. Ten nám oznamuje, že sehnal pro nás pozemek, 2 lístky do lóže 20 m od Mursugy. Potom si bere stranou Adaktalona a oznamuje mu, že identifikovali 3 bastardy od Raose: rudej, fialovej a zelenej. Adaktalon za tuto informaci platí náhrdelníkem z perel. Dál nám sehnali 4 lektvary, a dává nám také glejt na pozemek. Také nas zavede přímo k pozemku vedle hřbitova, 800m čtverečních. Ještě s Purtou domlouváme nějaký dělníky, tesaře atd. Aby začali budovat lazaret a svatyni se sklepenim. Zaplatili jsme zálohu na stavbu, kterou jsme nechali v trpoší bance.

 

Po par dnech co hloubili sklepení, tak narazili na opuštěné katakomby. To se nám s Adakolonem moc líbí, protože to sníží investice a u rychlí stavbu. Několikrát se přišli podívat i kupci, ale když viděj, že stavíme lazaret, tak je to přestalo zajímat. Asi to nebude žádná konkurence.

 

Když uplynulo 14 dní, tak nás po ránu probudil strašnej řev a rvačka dole v hospodě. Když jsme sešli dolů do hospody, vidíme naše známé trpoše. Vidíme, jak si vyměnili pár ran pěstí s ochrankou. Najednou se rozeřve Muflon a zabodne sekyru do stolu a prohlašuje, že to jsou naši přátelé a ať je nechají napokoji. Trpošů dorazilo 10 v čele s Ragarem. Zumbar nabídl ubytování trpošům buď v hospodě, nebo na jeho částečně opuštěné farmě, kde by se jim mohlo líbit. Nestihneme se ani pořádně napít a už se ve městě vyhlašuje turnaj na přivítání Mursugova šampiona .

 

24. hra

 

Obchodování v Aktaru.

Kalení s trpoši, Adaktalon ukázal trpošům elfskou korunu, což nenechavého Ragara pozanamenalo na celý život.

Marifon velmi intenzivně špionil po celém městě, objevil novou figuru na šachovnici, popelavé lidi se světlými vlasy, rozeklaným jazykem...šediváky.

Nad městem kroužil ametystový drak.

Důležitá informace: Mursugův otec byl generál předchozího krále, královrah. Násilím získal trůn. Mursuga vyrostl ve městě. Má dva bratry, ale nesmí se o nich mluvit.

 

< Strana 23 >
Strana 22 Strana 24
Napsal Ebon Hand 30.11.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 109 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1141951084137 secREMOTE_IP: 3.140.186.113