ADnD Modřany - články

Hra - Úsvit bohů

Obsah článku:

 

30. hra

 

Po pár dnech regenerace jsme se rozhodli. že musíme najít unikovou cestu. Lamber se cítil na to, že to zvládne, ale po chvíli se ztratil a nevěděl kudy dál.

Po chvilce jsme si všimli ducha, který nám nejspíš ukazuje cestu, kudy ven. Rozhodli jsme se, že ho budeme následovat. Jak tak kráčíme po schodech. Tak si Lamber nevšiml, že mu duch ukazuje na schod a šlápl na něj. A co se nestane je to past.
Po této lekci už bedlivě sleduje ducha a hlavně kam ukazuje.


Mezitím se Paryba probral v trpoším městě a zjistil, že je tam sám, trpoši mu řekli kudy kam jsme šli a vyrazil za náma. Když dorazil k opuštěné pevnosti, zjistil že jí hlídá duch ochránce, písečný golem, který se zhmotnil na nádvoří, jakmile Paryba došel k bráně. Zabodl před něj meč a Paryba se zastavil a sednul si, vypadalo to. že si na něj netroufá.
Za ochráncem na nádvoří se zjevují duchove grifinů a duchové, je jich tam mnoho.

Když procházíme chodbama tak i prohlížíme místnosti a v jedný Sparky objeví takový zajímavý hejblátko, vypadá na trpoší. To se samozřejmě libí trpošovi, a hned ho testuje a otočí jedním kolečkem a najednou se před náma objeví chodba, jako by jí někdo vytesal. Pak otočí zpět a chodba je pryč
Tohle hejblátko by se nám mohlo hodit. Duch ale chce nějakej předmět na výměnu, jinak si ho neodnesem. Ukázal jsem mu jeden prsten z našeho pokladu a samozřejmě ho bere, a dovolí nám odnest hejblátko.
Když razíme dál, narazíme na další místnost a v ní je Variuv kněz. Lambér zničeho nic poklekne a vzdává uctu duchovi je to ale divné vůbec s ním nemluví, vypadá to, že jsou propojený myšlenkama. Po chvíli se kněz zhmotní a baví se s ním o časti variova artefaktu "třetí část je u hrobu velkého rytíře." Mezitím přiloží ruce na Lambérovu hlavu a postupně začíná rukama tlačit na hlavu Lambéra a já vidím, tak se ho snaží nejspíš zabýt nebo minimalně vytlačit mozek z hlavy. Ale já to tak nenechám, popadnu kněze za ruce a snažím se sejmout kletbu z toho blaznivýho kněze.
Snažím se zachránit Lambera, to se i pochvíli povede, sice musim hodně mentálně soupeřit s knězem..


Když dorazíme na nádvoří, tak se na nás vrhá ochránce, Sporky se snaží na něj utočit, ale dostává hrozivou ránu a padá k zemi. To vidí Paryba a vrhá se na ochránce jen s dýkou v ruce. Dvakrát ho trfí a ja mezitím odtáhnu do bezpečí za bránu Spárkyho a léčím ho. Rozhodli jsme se najít tábořiště a tam se dát dohromady.
Cesta zpět k trpošům byla v poklidu.

U trpošího tajného vchodu žádáme o audienci u krále. Trpoši se snaží vyzvídat, cože to vlastně neseme, ale posla vyslali.

 

< Strana 29 >
Strana 28 Strana 30
Napsal Ebon Hand 30.11.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 109 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10368394851685 secREMOTE_IP: 3.135.194.251