ADnD Modřany - články

Hra - Úsvit bohů

Obsah článku:

 

34. hra

 

Vykalenej bard se probral a vtipkuje o myších a krysách a snaží se najít zbraň. Venku je slišet strašlivý blizard. Nevěstí nic dobrého.
Rákos s Bospoušem se pokoušejí vyplazit ven a snaží se zjistit, co se tam děje.

Když se Rákos pokouší vyšplhat na skálu, aby měl lepší rozhled a náhle ho zradí noha, spadne dolů, má štěstí, že zareje jenom držku do  sněhu. Když to zkoušejí podruhé, tak nenechají nic náhodě a nasadí si výbavu na lezení a hned to jde lépe.
Ve chvíli kdy se rozhlédnou, tak se zhrozí. Naším směrem jde asi 50 jetiů, 2 obři a to není vše, na obloze spatří grifina a na něm modrou postavu, za grifinem se tvoří blizard.
Bospouš nám dává znamení lanem, že se už blížej, všichni opouštíme stan a v něm Adaktalon nechá svého přízračného koně jako návnadu.

Po chvíli dorazí první obr. Vidíme jak se mocně napřahuje a jednou ranou přetne stan i s koněm.

Muflon a Lamber na nic nečekají nastupují s rozeběhem na obra. Adaktalon je zastaví a dává znamení ať se sehneme, nám je jasný co přijde.
Adaktalon v tu chvíli používá náramek, z kterého vyšlehne hrozivá tlaková vlna smete 50 jetiů a 2 obry poodsune. Hned poté začínají jatka, Muflon s Lamberem jdou po jednom obrovi.
Muflon vypadá hrozně nazlobeně a dává první ránu do obra, kterou mu div neuťal ruku.

Obr nezáhálí a dává mu ránu zpět. Ale Muflon má svůj den a dává další hrozivý uder až se dívím, že obr stojí ještě na nohách. Lamber se trefuje až druhým uderem. Měl by už konečně věřit svému bohovi. Evidetně obra jenom rozlobili a ten mocným uderem zaráží  Muflona do sněhu až po hlavu, s pod sněhu je vidět, že ho zachránila šupina z draka, kterou má na brnění.
Paryba a Marifon se snažej zaměstnat druhého obra, jenomže se trefuje jenom Paryba a naopak obr těžce trefuje Parybu. Zatím sice stojí na nohách, ale je vidět, že má rozseklý stehno. 

V tu samou chvíli Bospouš střílí 3 šípy a všechny trefí do obra.
Já (Drogon), Adaktalon a trpoš se snažíme dorážet jetie, mě se to daří docela dobře a 2 jsme dorazil. Trpoš se také snaží, ale netrefuje se. Mezitím se i Lamber konečně zapojil a doráží obra.
Je vidět, že mu usekl ruku, z které cáká modrá krev, která krystaluje.
A hned s Muflonem přebíhají k druhému obrovi, který akorát trefuje Parybu, sice ještě stojí na nohách , ale je vidět, že je těžce raněn.

Najednou je slyšet grifin nad náma  a jezdec kouzlí, podaří se mu omámit polovinu družiny.

Obr v tu chvíli získává utok na Parybu, trefuje se a Paryba odlétí 8 metrů, má divný výraz v očích.

Lambér a Muflon dobíhají k druhému obrovi. Muflonovi se podaří trefit obra z rozběhu. Já se přesunuju
ke kouzlošovi a kreju hu. Podaří se mi sundat dalšího jetiho.

Rákos si počíhal na jetiho na saních a snaží se ho trefit ze zálohy, ale naopak se mu podaří zákeřně špatný utok a jenom kolem něj proletí.

Lambér konečně také dorazil k druhému obrovi a podaří se mu ho také zasáhnout.

Bohužel jsme si nevšimli, že znovu nalítává grifin a začínaj na nás lítat rampouchy. Muflona a Lambera to jednou trefuje. Marifona to nasere, vytáhne svitek a přečte ho. Najednou ho vidím jak vyskočí směrem ke grifinovi a trefuje jezdce. Ten to sice ustál, ale byl velmi překvapen a je vidět, že ho to zarazilo a váhá. A já vidím, jak se najednou družina zbavuje okouzlení..
Mezitím Muflon doráží těžkou ranou druhého obra. Marifon, patřičně posílen předchozím uspěchem, se vydává na další skok, je na něm vidět, že se hodně soustředí. Vyplatilo se, podaří se mu skočit přímo na grifina a jednou ranou mu zabodává nůž, který se zvětší na meč, přímo za krk.

Grifin letí střemhlav k zemi, praští sebou o ledovou plochu. A ten vykulenej jezdec se na nic ani nezmohl. Než se stačí rozkoukat, tak ho trefuje kouzloš střelou. Rákos se pokusil znovu zaútočit na šamana na saních, ale tentokrát ho nechtěl trefit, ale okrást.

Stahujem se do formace.

Adaktalon se snaží vyjednávat, jelikož si nerozumí, tak se domlouvají rukama nohama. Adaktalon také nabídne výměnu náramků.
Ta je přijata. A dohodnou se, že nás nechají a směřují nás k jejich hranici.

 

< Strana 33 >
Strana 32 Strana 34
Napsal Ebon Hand 30.11.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 109 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10300016403198 secREMOTE_IP: 3.141.25.212