ADnD Modřany - články

Hra - Úsvit bohů

Obsah článku:

 

39. hra

 

Adaktalon přijal pozvání od Soni, ale až na oběd. Dal jí také pěkný dar křišťálovou růži. Po chvilce nás ubytovali
na hradě Kran. Dostali jsme i vlastního posluhovače. První co si objednáváme jsou lazebnice a lázně. Za nějakou dobu přijdou 3 obrovský 100 kilový barbarky a rovnou nás slíknou.U Paryby se opět projevuje chtíč. Lazebnice nás nejdřív sešlehaj kopřivama a kouzloš u toho brečí jako malá holka.
Po tomto ritualu nas pustí do lázní a příchází dalších 6 roštěnek. Voda je sice horká, ale je to příjemné. Lazebnice nam udělají královskou koupel.
Za nedlouho nás zavedou k ledový koupeli, poté usuší a dají nám kožíšky a nastupují roštěnky a mazají nás krémama a toho u nám dovolují se jich dotýkat.
Následně nám přinesou zbroje královské gardy a naše hadry vyperou. Nastává čas večeře, je tam vyhřívaný stůl se zabíjačkovým gulášem, také tam je nějaká ta pečínky.
Já vytasím trpoší královskou kořalku a dávám všem napít i tomu posluhovačovi.Ten nám na oplátku dává rady, jak se chovat při audienci. Ke konci hostiny nám přinesli postele do velké místnosti. Také nám oznamuje, že na audienci bude také vezír, a nesmíme se před ním prokecnout.
Muflon si vybírá místo pod obrazem Raghora a bude se chtít s ním spojit. Paryba uvaří barbarský čaj na dobrou meditaci, k čaji nám začal bard zpívat hrdinské eposy. To zaslechl i náš posluhovač a volá i mlaďochy, aby si poslechli tyto eposy. Mladoši jsou cely uhranutý z barda a jeho balad a usnou u krbu. Muflon se dlouho soustředit  a meditoval aby se spojil s Raghorem. Při jeho cestě v meditaci potkal i mě, Drogona, jak se snažím meditovat v sedě, ale míjí mě a setkává se i z druhým barbarem a vyrážej spolu dál temnýma chodbama. Po chvíli cestování je oslepí světlo. Chvíli se nic neděje a najednou se před nima objeví
Raghotr, který sedí na trůnu. Oba z ničeho nic padnou na kolena, jako by neunesli svoje těla. Když se podívají vedle Raghora a tam leží uťatá hlava draka a i hlavy jiných bestií. Raghor promluví k Muflonovi a ptá se ho "Chceš vidět nebo požehnat?"

"Vidět!"

Raghor se zachechtne a zničeho nic vrazí Muflonovi prsty do očí. Ten se slouží na zem, oči mu silně krvací.

Druhý barbar chce také věřit v Raghora, ten mu říká, ať mu políbí nohu. Jakmile se sehne, tak ho Raghor nakopne a vyráží mu 5 zubů.
Mě v meditaci překvapí ve snu vezír a snaží se mě podříznout. Ostatní mě viděj, jak se snažím spáchat sebevraždu v meditaci, popadnou mě a spacifikujou. Po chvíli se probírám a ostatním říkám co jsem viděl.

 

Ráno nastává audience:
U vchodu odevzdáváme zbraně a za patřičného doprovodu gárdů předstupujeme před královnu. Po chvíli nás vezír začíná představovat, ale náhle děděk komorník vykřikne "támhle ten není támhle ten".

Vypadá, že je to nějakej záškodník a příbíhá před nás. Vypadá sice jako gárd, ale vytáhl rudě žhnoucí kouli,
kouzloš neváhá a pálí do něj střelu, po té se začíná lehce měnit. Borkoš, který celou dobu sledoval postavy v místnosti označí druhého měňavce.

Gárdisti se otáčejí i na toho druhého měňavce a snažej se ho vyřídit. Mezitím první měňavec háže kouli
pod nás. Marifon hbitě vytáhl dýku a nechal jí proudloužit v meč, ale při svém výpadu nebyl úspěšný.

Když koule dopadla na zem tak za mohutného světla a třesku se objevuje Efreet uprostřed místnosti. Paryba také nezahálí a tasí svojí rodovou dýku a patřičně rozezlen se snaží probodnout, jenže se mu to také nedaří. Dorgor mezitím zachytil toho, co házel kouli a začíná ho wrestlovat až to vypadá, že ho chce zlomit. Paryba, který před tím netrefil, zkouší znovu své štěstí, ale znovu minul.

Efreet už se na tu neschopnost nemohl koukat a Parybu trefil strašlivou ranou, až to vypadalo, že to Paryba nerozdýchá. Gárdi se už konečně dokázali přemístit k Efreetovi a snaží se ho také zdolat. Muflona navádí do boje děděk komorník, je vidět, že je zkušený a navádí ho za ramena zezádu.

Druhá skupina gárdů se začíná starat o toho druhého měňavce, ale ten vyskočí na strop a snaží se něco vyndat, nejspíš další kouli. Muflon dostal do ruky dědkovu zbraň. Lambér se nějak dokázal dostat ke zbraním
a háže Bospoušovi luk a šípy. Já zkouším příkazem zastavit toho měňavce na stropě, ale nějak to nefunguje. Marifon se už nemouže koukat, jak jsme bezmocní a začne zpívat (blesing). Muflon už je konečně doveden do boje a zkouší utočit a samozřejmě trefuje náš slepej hrdina. Dorgor pořád wrestluje toho prvního měňavce a daří se mu to. Když to gárdi vidí, jak se měňavec nemůže hýbat, tak ho samozřejmě masakrují.

Dědek povzbuzuje Muflona "do něj, ty ho dáš"! Gárdi nelení a zasypavájí efreeta sprškou seků a bodanců. Měňavec na stropě vytáhl také tu kouli, ale toho si všiml Paryba. Čeká, až jí hodí, Paryba skáče šipku a kouli chytá. Jenže ho strašně pálí. Najde kousek kůže a do ní ji zabalí. Efreet samozřejmě také utočí, ale už na Muflona, který mu dává největší rány a je největší hrozba, ale Muflon, ač je slepý, tak se vyhýbá trefam, jako by viděl.

Je vidět, že Efreet se nasral a hned fouká oheň, některý z nás to lehce zranilo, ale naštěstí né vážně. Podívám se směrem k trůnu a tam vidím královnu oblečenou ve zbroji a v každý ruce jeden scimitar. Okolo ní jsou 4 gárdi ve formaci a vypadá to, že se konečně přidaj do boje. Mezitim Adaktalon sestřeluje toho na stropě. Královna se ve formaci blíží k Efreetovi.
Muflon stále pokračuje v boji a pořád se trefuje až to vypadá, že je veden Raghorovou rukou. Efreetovi se to už asi nelíbilo a trefuje pěknou ranou Muflona, ale toho to akorád ještě víc rozzuřilo. Královna už dorazila k Efreetovi a hned ho lehce trefuje.
Lamber se též rozmáchl a trefil smrtelnou ránu. Vezír šacuje měňavce a vyslýchá ho, ale bohužel tomu nerozumím.
Královna se přemístila k Muflonovi a jezdí mu mečem po krku, Muflon pouští meč na zem. Borkoš se tomu směje a královna hned poněm vrhá meč a připíchne ho ke zdi.

Nikdo další už se nesměje.

Muflona ocejchovala kolem krku a hrudníku.
Poté se nás zeptá, co přinášíme. Adaktalon se toho ujme a vyprávý jaká je situace na jihu, co se tam přihodilo atd...
Královna ho přeruší a zařve: "Kdo se mi to sere do kvartýru a z ruky jí vyjel pařát."

Muflon jí prosí, ať jde do boje na jih.

Královna se otáčí na gárdy a řve na ně, jaktože nechali projít měňavce do jejího královskýho sálu!

Paryba jí předává kouli, kterou chytil. Začala strašně nadávat, co jí to tady házej za sračky a hodila mu jí zpět. Když bard vidí, že královna nechce jít do války, tak se rozhodne, že bude zpívat baladu na přesvědčování.

Když se jí snažíme přesvědčovat všichni, tak to vypadá, že by i šla. Ale chce po nás krvavou přísahu, že jí potom učiníme bohyní. První skladá přísahu Muflon a pak ostatní. Já jí říkám, že přísahat nikomu jinýmu nemůžu, protože už svojí bohyni mám. A nabízím jí, že budu přísahat, že pokud  mi to Asía dovolí, tak jí budu chránit a podporovat. Bard nechce přísahat, tak ho královna kousne a to Marifon nezkousává. Pozvedne meč a začíná se podřezávat žíly.
Borkoš se ho snaží zalehnout, ja mu dávám příkaz aby pustil meč a to se i stalo.

Vidím, jak se do meče krev vsakuje.
Muflon dává na krk Marifonovi amulet štestí od Vylejše a žádá Raghora o pomoc. Marifon se znovu zmocní
meče a zase se podřezavá.

Lambér prohlašuje, že je to alkoholik a je v delíriu a že stojí za to ho zachránit.

Kralovna ale říká, že tak rohodnul sám.

Na Marifonovi je vidět že umírá, jeho život se rozplývá do velkých kaluží krve.

Drogon se k němu sklání, jako správný kněz, aby mu dal poslední pomazaní..

 

Kněz pomalu poklekal k umírajícímu bardovi. Drmolil monotónní motlitbu za jeho duši a upřeně hleděl do očí umírajícího.

Jakmile poklekl, lehce pohladil barda a po tváři mu přejel opovržlivý úšklebek následovaným vítězným úsměvem. Nenápadně mu přiložil zdobený prsten na krk a šeptá do ouška:

"Tvá duše Marifone byla příliš slabá na to, aby se udržela v tvém těle a na tomto světě. Nyní bude patřit mně, ve jménu Asíi, a bude mi sloužit do konce věků, na vždy. Bude má a bude mým otrokem."
Ještě si ironicky pomyslel. "Teda jestli proti tomu nic nemáš". A sám se tomu v duchu zasmál.

 

< Strana 38 >
Strana 37 Strana 39
Napsal Ebon Hand 30.11.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 109 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.092281818389893 secREMOTE_IP: 18.118.227.59