ADnD Modřany - články

Hra - Úsvit bohů

Obsah článku:

 

55. hra

 

* Po vydařené výpravě ze Arcikamem se družina vracela zpět. Celá skupina sedí v cizí sféře, ( nejvíce připomíná zemi bájné trofejní zvěře), na větvi ohromného stromu a pod nimi zuří ohromné rozzuřené zvíře s gigantickým rohem. Trpaslíci ho pojmenovali Rhox.

 

* Adaktalon naléhá na Muflona. Nelíbí se mu momentální umístění Arcikamu, který je pevně zakut na srdci pod Lambérovou zbrojí. Navrhuje otevřít bránu z této sféry do Aktaru, kde by Lambéra podrobil operaci v jeho a Drogonově nemocnici. Naléhání se mění v hádku, Adaktalon zpochybňuje slib Muflona i trpasličího prince Ragara Palcáta. Ten ho vyzývá okamžitě na souboj na větvi velkého stromu. Celou hádku končí až další prudký náraz Rhoxe do stromu a Adaktalonovou omluvou.

 

* Nakonec se domluvili, že kouzlem odlákají běsnící zvíře, po lanech sešplhají a pokusí se doběhnout k nemálo vzdálené otevřené bráně do Ugaru.

 

* Muflon odevzdává Elrin a Honese ( dvě malé děti Vardalovi) a než stačí Adaktalon napálit kouzlo do Rhoxe, Muflon seskakuje ze stromu a vrhá se na záda Rhoxe. Za ním s klením skáče Ragar a Lambér. Rhox tvrdým nárazem o strom setřese Muflona, který tvrdě dopadá na zem. Některé postavy náraz do stromu neustáli a padají také, mezi nimi i obě malé děti.

 

* Začal tuhý boj s Rhoxem, na zemi se ho účastní Ragar a jeho pobočník, Muflon, Drogon a Lamber – ten se však pouze schovává za stromem. Ostatní postavy buď kouzlí ze stromu na Rhoxe nebo již utíkají k bráně.

 

* Boj byl strašný. Než Rhox padl, tak rozdrtil svou tlapou pancíř Ragara Palcáta – je buď mrtvý, nebo v bezvědomí. Jedno z dětí též nepřežilo. Ti, co bojovali dole, jsou těžce raněni. Muflon ještě z posledních sil odseká roh jako trofej a plazí se jako poslední do otevřené brány.

 

* V Ugaru se snaží léčit Berzerin – trpasličí kněz Ragara Palcáta. Nakonec úspěšně. Muflon skládá trofej k princovým nohám.

 

* Adaktalon nervózně očima hledá Lambéra a Arcikam. Vidí vytáhlého válečníka, jak zamyšleně hledí na sever přes hradby a svírá svou hruď.

 

< Strana 54 >
Strana 53 Strana 55
Napsal Ebon Hand 30.11.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 109 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10119390487671 secREMOTE_IP: 3.22.250.200