Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - jak to začalo a kam to směřuje

Obsah článku:

Studna

 

 

  1. - Baphometova svatyně

Skupina pěti odvážných dobrodruhů vstoupila do Baphometovi svatyně, dnes označované jako Studna démonů, nejnebezpečnějšího místa Labyrintu. Ihned po vstupu se ozval dunivý magický hlas, který přivítal družinu na cvičišti, které mělo testovat Baphometovi kněží. Poté řekl čtyři hesla, "maska, zvon, čepel a kniha". Peblíg uvažoval nad spojením těchto čtyř hesel s fyziologií zažívacího ústrojí tura domácího a tedy možná i minotaurů, ale nebyl si tím zcela jist.

Postup dál odhalil sloupovou síň s malou kamenou studnou, dvojice tvorů připomínající hobity s chapadly místo ruk a hladový ghůl nepředstavovali pro družinu problém, avšak z úzké šachty studny se vynořili chapadla tvora připomínajícího obrovskou chobotnici.

Tato chobotnice měla pod celou místností tunely, svými chapadly probourala část podlahy a chytala všechny do pevného sevření. Allyks svými meči přesekávala chapadla, Mlha pálil přímo po příšeře, ale ve chvíli, kdy tvor umřel a zřítil se do hlubin měl chapadly obmotaného Delgara a Hirkala, které stáhl sebou.


2. - Záchrana přátel

Peblíg a Allyks rychle navázali lana a spustili Mlhu studní šachtou ve snaze zachránit Delgara a Hirkala. Když Mlha dorazil na konec tunelu, byl prázdný, za to však Mlha rozeznával velmi zvláštní temnou magickou energii. Znal ji velmi dobře, protože ji nedávno začal také využívat, energii Stínopádu.

Když se Mlha dostal znovu nahoru k ostatním, shodl se s Peblígem, že zvrácená podstata tohoto místa v kombinaci se smrtí chobotnicového netvora musela vytvořit krátkodobé stínokřížení mezi naším světem a jeho temnou ozvěnou, Stínopádem. Delgar a Hirkal jsou teď tam a je jen na nich, zda se dokáží jiným stínokřížením někde poblíž dostat zpět. To nejlepší co se pro ně dá udělat je zněškodnit nebezpečí na tomto místě, aby se nedostali rovnou do rukou nepřítele.


3. – Gnollové

Cesta dál zavedla Allyks, Peblíga a Mlhu za dvojicí gnollů, kteří hráli kostky. Allyks napadlo, že můžou zfalšovat dopis jejich vůdci Waldrikovi a předstírat, že jsou šampioni vysláni jim pomoct. Zručný Mlha zfalšoval dopis a šel vyjednávat s jejich vůdcem. Ukázalo se, že tento gnoll není Waldrik, a že pro něj zajde. Trvalo to hodinu, než se vrátil, ale vrátil se sám. Waldrik prý nemá čas a prý ho bude mít tak za týden. Když se družina pokusila odejít, napadli ji, což pro všechny gnolly a jejich hyeny znamenalo rychlou smrt.

Mlha poté vymyslel plán, odpočinout si v této části komplexu a čekat, zda nebudou přicházet další gnollí hlídky, které by se tak mohli postupně likvidovat. Allyks ještě obrala gnolly, vzala jejich sázky v kostkách a také samotné kostky, o kterých Peblíg zjistil, že jsou magické a hází samé nízké čísla.


4. - Odpočinek a ďáblík

Během odpočinku se všichni střídali na hlídce. Během hlídky Peblíga se nestalo nic. Během následující hlídky, Mlha pouze vykouřil polovinu svých zásob tabáku ve své kouzelné dýmce. Ale když hlídkovala Allyks, zjevil se jí duch malého ďáblíka, ten jí nabídl tři odpovědi na otázky týkající se Studny démonů. Allyks se zeptala, zda za odpovědi chce duše, ale ďáblík požadoval jen peníze nebo část Allyksiny životní energie. Allyks nabídla peníze a postupně se ptala, na otázku, jak najít Hirkala a Delgara jí ďáblík odpověděl, že napřed musí porazit velkého nepřítele. Když se zeptala jakou má velký nepřítel slabinu, odpověď byla žádnou. A když se zeptala co tu vlastně tento duch ďáblíka dělá, odpověděl, že chce vidět Baphometa a Yeenoghua trpět, poté se rozplynul.


5. - Mazlíček Ultanda Hlubokodrahokama

Po odpočinku Allyks pověděla ostatním, co se jí stalo a společně vyrazili dál do hlubin Studny démonů. Došli do chodeb, které byly zdobeny freskami znázořňujícími válku mezi minotaury, démony, trpaslíky, lidmi a drakorozenými. Všichni bojovali beze zbraní a zbrojí.

Další místnost, kterou objevili, sloužila jako cvičistě pro gnolly, cvičili střelbu na divočákovi v ohradě. Na ozbrojené cíle jim to však tolik nešlo, což je všechny stálo život. Peblíg vyléčil divočáka, hodil mu mrtvoly hyen a Allyks si všimla, že má obojek na kterém je napsáno "Mazlíček Ultanda Hlubokodrahokama".


6. – Démon

Další část komplexu byla bohatě zdobena minotauřími ornamenty a podlaha byla z krvavě rudých kamenů. V jedné místnosti nalezla družina truhličku, kterou Mlha odemčel, během prozkoumávání truhličky je však ze zálohy přepadla gnollka, která začala něco vyvolávat. Nebyla těžkým soupeřem, ale ukázalo se, že ve vedlejší místnosti s oltářem Baphometa stál vyvolaný obrovský hnusný démon. Když do jeho místnosti Mlha otevřel dveře, úlekem uskočil.
Nakonec se však podařilo porazit i démona a na oltáři Baphometa byla kniha, kterou si vzal Peblíg. Kniha vypadala jako napsána nějakou šifrou. Možná je to ta kniha, o které mluvil hlas na začátku Studny démonů.

Na konci této části komplexu pak byla již jen místnost, kde u stolu seděli dva tieflingští dobrodruhové. Mlha naplnil Allyks pekelnou energií a šli s nimi vyjednávat. Byli vystrašeni a prozradili, že Paldemor je mág ze Saruunu, což je spolek temných mágů, kteří chtějí posílit Orkuse. Tieflingové se představili jako bratři Bzuňk a Truňk a prý jen prohledávali Studnu démonů, ale samozřejmě jim to nikdo nevěřil. Po krátkém dohadování se je však, hlavně kvůli Peblígovi, rozhodli doprovodit na začátek Studny démonů a pustit je. Stejně kvůli nepovedenému plánu s falešným dopisem už o družině nepřátelé vědí a pravděpodobně jsou mobilizování v hlubších částech Studny démonů, kam se poté Allyks, Peblíg a Mlha vydali.

 

Napsal hadrian 29.06.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 968 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10502505302429 secREMOTE_IP: 18.188.51.137