Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - jak to začalo a kam to směřuje

Obsah článku:

Kotle a Propast

 

1. - Waldrik Jizvotvůrce

 Delgar to nestihl. Magické zlaté dveře bez kliky se zabouchly a nechaly družinu bez gnómského kouzelníka v podzemní chodbě. V další místnosti na ně již čekal Waldrik Jizvotvůrce, uctivač Yeenoghua, vůdce místních gnollů a mocný černokněžník. Sám však nebyl gnollem, byl to tiefling a gnollové mu už žádní nezbyli. Byl obklopen mnoha minotaurům podobnými démony, kostlivci a obrovským zemním elementálem.

Místnost vypadala jako připravena pro nějaký rituál, obrovské kotle s vařící tekutinou, oltář s velkou knihou a rituální kruh, v nemž byla svázaná dvojice unesených vesničanů. Souboj byl nevyhnutelný, družina i přes přesilu nepřátel měla znatelně navrch. Allyks proměněná v pekelnou bestii s Mlhou obklopeným ohnivým štítem drtili nepřátele svistem čepelí a pekelnou mocí. Hirkal se neohroženě vrhl se do středu nepřátel svazujíc je bitevní standartou a svou magickou čepelí a Peblíg své přátele chránil a posiloval a zdálky rozséval šipky do řad nepřátel. Démoni, kostlivci i elementál padli, ne však Waldrik, který se zraněn odteleportoval pryč. Zároveň z jednoho z kotlů obrovskou rychlostí vylétla dvojice chapadel a stáhla Allyks do vařící vody. Hirkalovi se ji sice podařilo vytáhnout, kenku však kvůli zraněním upadla do bezvědomí a chvíli trvalo než se ji podařilo Peblígovi ošetřit a probrat.

Hirkalovi se podařilo před odchodem z místnosti tajnými dveřmi, kterými unikl zraněný Waldrik, zjistit, že rituál slouží ke změně Studny démonů, Baphometovi svatyně, na svatyni Yeenoghua.

 

2. - Sáně a portál

 Tajné dveře vedly do přírodní jeskyně, kde družina jen tak tak stihla unikajícího Waldrika. Ten stál na velikých levitujících saních vedených šestispřežím létajících přízračných koní, které se zrovna rozjížděly nad ohromnou hlubokou jeskynní propastí.

Obratná Allyks neváhala a na poslední chvíli skočila na sáně za Waldrikem, který se vzdaloval dál a dál. Hirkal, Peblíg i Mlha doběhli na okraj propasti. Peblíg i Mlha se zastavili, Hirkal však s rozběhem skočil, přestože bylo jasné, že jeho skok nebude dostatečně dlouhý. Ve stejné chvíli Mlha vyčaroval kolem Waldrika ruku z dýmu, která by jej shodila ze sání do propasti, Waldrik se ale ruce vyhnul. Mlha nic nenechal náhodě, hned za rukou letěl ohnivý blesk, který v mohutné explozi zahalil všech šest přízračných koní, které se rozplynuly. Sáně se postupně zastavovali, Hirkal doletěl skokem asi do poloviny potřebné vzdálenosti a najednou zmizel a objevil se o kus dál vedle Allyks a Waldrika na sáních.

Waldrik použil stejné kouzlo jako Hirkal, ale silnější, a tak nepotřeboval žádný skok a ihned se objevil vedle Mlhy a Peblíga na okraji propasti. Poté vyvolal tlakovou vlnu na oba členy družiny. Mlha to ustál, ne však Peblíg, který byl odhozen a padal do smrtící hlubiny. Allyks a Hirkal, osamoceni na sáních, byli pohotoví, Allyks rychle navázala lano na šíp a podala jej Hirkalovi s připraveným lukem. Vystřeleného lana se chytil Peblíg a nechal se vytáhnout nahoru.

Mlha a Waldrik zůstali sami na okraji propasti. Waldrik ale nebojuje, vytáhl magický svitek a vyčaroval portál. Oba se rozběhnou směrem do portálu, hobit je rychlejší a proskočí portálem připraven zabít tieflinga, který by prošel hned za ním. Ale to se nestane, ve chvíli kdy chce portálem projít i Waldrik se mu do zad zabodne Peblígova šipka s lanem, trojice na sáních zatáhne a Waldrik je stažen do propasti. Šipka se vyrve z jeho zad a tiefling dopadne až na dno. Mrtev.


3. - Opuštění komplexu

Mlha se po průchodu portálem octnul na ostrově, spatřil moře a džungli. Když však Waldrik nepřicházel, vrátil se stejnou cestou zpátky. Ostatní se zatím ze sání spouští po laně dolů do propasti, kde u mrtvého Waldrika nalezli stříbrný klíč.

Další kroky družiny vedou k vesničanům, které konečně mohli bezpečně pustit a doprovodit ven ze Studny démonů. Také se podívali po Delgarovi, ale nemohli jej nikde najít. Když se pak na levitujících sáních po šesti hodinách pomocí dlouhé tyče doposouvali až na konec propasti venku z jeskynního komplexu, spatřili louky a jezero. Nic co by nasvědčovalo Paldemorově přítomnosti. Proto se rozhodli vrátit se zpět a projít portálem z Waldrikova svitku, který tam pořád zůstavá. V průběhu těchto dvanácti ztracených hodin našel portál i Delgar, který jím také prošel.

 

< Kotle a Propast >
Dračí past Ostrov Kenku
Napsal hadrian 29.06.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 968 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10802912712097 secREMOTE_IP: 3.147.47.201