Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - jak to začalo a kam to směřuje

Obsah článku:

Peblígova cesta kolem Drakolichovi hlavy

Dívám se na Hirkala a nevypadá moc dobře. Ti zabití lidi a zachránění drowové s ním asi hodně zamávali. No, snad se z toho dostane. Asi bude potřebovat nějaké vzrůšo, aby s ním vůbec byla řeč. Naštěstí šel s Allyks a Delgarem pěšky a já se mohl pěkně prolítnout na mé opravené vzducholodi. No, skoro mé, patří gnómovi Oswaldovi, kterej letí se mnou a svou neteří Maralií. A když už jsme u ní, nechápu proč se na mě tak zvláštně dívala, když sem opravoval tu vzducholoď? Nějaká divná. Nevím, ale teďka to zjišťovat nebudu. Mám tu ještě spoustu práce a hlavně, začínám pomalu vidět na Letohrad. Spíš to, co po skvělým tahu Hirkala zbylo. Jedna třetina města úplně v čudu a když se podívám na zbytek, tak už to taky zažilo lepší časy. Ze severu se tam ještě hrnou ďáblové a orkové, pro změnu z jihu jdou vidět nejaký dvě armády, asi lidí, ale težko říct, protože už je to dost daleko. V tu chvíli jsem si všimnul zbytku skupinky, jak si vyšlapujou. Nevypadali nějak utrmáceně, ale chtěl jsem vědět, jak na tom Hirkal je. Takovej tvrďák... Hodil jsem jim na zem lana, aby vyšplhali na loď a mohli jsme pokračovat dál. Když už lezou nahoru, všímám si nějaké malé tečky na obloze jak se k nám přibližuje. A najednou blik a vidím úplnou hrůzu. Jak se moje skvělá vzducholoď v plamenech řítí dolů. Vcuku letu to zmizí a já jsem opět na lodi a zbytek družiny pode mnou... Jako vždy. Beztak to má na svědomí moje skvělá koule. Ale radši vidině budu věřit a budu klesat. Ten zbytečnej šplh jim neuškodí. Možná se na mě budou dívat jak na blbce, ale to se na mě dívaj i tak. Takže směr dolů. Tak už i vím, co je to za tu tečku, co k nám letí. Kostěnej drak!!!!! Co tady do pr..le dělá??!!! Sice byla ještě šance, že by to mohl být pozůstatek hodného draka, ale Allyks nás z toho hodně rychle vyvedla. Prej modrej. No, tak to jsme v háji.
A jsem bez lodě!!!!!! ONI MNĚ JI OBĚTOVALI!!! Někdo mě asi nemá rád. Jo a mimochodem, přežili jsme. Teda já, Delgar a Allyks. Hirkal nám odlítnul, i s drakem. Po chvilce drak přistál. Spíš bych měl napsat, že spadnul. Ale jak se dá čekat od Hirkala, tak ten řekne, že to všechno bylo plánovaný a předem připravený plán, který do puntíku vyšel.
Jedinej normální jsem tady asi jen já. Protože Hirkal je v depresi, Allyks má evidentní problém s osobností a o Delgarovi ani nemluvím. Ten vypustil fireball směr moje loďka, která byla plná extrémně vybuchujícího plynu a ono to trošku sejmulo draka. Takže jsem ho v podstatě zničil já. Pak jsme na draka zoufale vypálili několik šípů, šipek a kdo ví čeho. Ale Hirkal, kterej se chce asi zabít, se domluvil s Allyks, aby mu udělala stupínek, o který se odrazil, vyskočil, teleportoval a najednou byl na zádech té obludy. Tu v letu sejmul a v plánovaným pádu přistál ve zříceninách Letohradu. Ještě, že nikdo neví, kdo jim to tam přistál...

Ještě několik kilometrů nám zbývá do města, tak jsem vytvořil rituál na vyvolání přízračných koní, protože se nám nechtělo šlapat pěšky. Rituál se mi povedl na výbornou, dokonce jsme mohli i lítat. Tak jsme vyrazili. Před Letohradem se nacházela ještě menší vesnice, spíš osada, ze které stoupal černej dým. A za ní docela velká trhlina, asi důsledek zemětřesení. Nakonec jsme se shodli, že půjdem omrknout tu osadu. Jak se tak přibližujem, tak si všímáme několika postav, co vypadají jako lidé. Jak tam tak jedem, najednou se nad osadou začne dělat velká kopule fialové barvy. Radši bych zdrhnul, ale Delgar se rozhodl jet za těma lidma, co viděl dole. Nakonec ho i s Allyks doháníme, ať v tom není sám. Než ho doženem, tak už si s něma povídá v elfštině. Když tam přijedem, vidíme několik elfů a lidí. Jejich stav není zrovna nejlepší, proto je hned s Allyks léčíme. Mezitím se však kopule uzavřela a my jsme se tu stali vězni.
Dozvěděli jsme se, že většina vesničanů byla odvedena drowy do té trhliny, co se udělala na konci osady. Zbylo tu pouze několik zajatců, kteří jsou zavření ve starostově baráku a prej tam odvezli i nějaké zbraně. Dovídáme se, že tam vede tajná chodba, která vede přímo do baráku. Nakonec se domluvíme s elfy, že my projdem chodbou, oni udělají bugr před dveřma a vlítnem jim přímo do zad. Tak se i stalo, Delgar tam udělal menší peklo a tři drowy poslal do věčných lovišť.
Od zachráněných se dozvídáme, že taky mají zajatce. Nějakýho drowa, kterýmu se způsoby jeho rasy moc nezdaj. Dovedou nás k němu a v klidu si s ním pokecáme. Jmenuje se Imbross a měl nějakou vyšší hodnost. Naštěstí s náma není Hirkal, hned by ho poslal za jeho kamarádama, co jsme potkali před chvilkou. Dozvídáme se, že nesouhlasí s názory drowu. Rád by přežil pogrom (ne pognom!!!) drowů, který bude po tomhle následovat. Když ho tak poslouchám, tak nemám pocit, že by lhal. Buď je tak dobrej lhář, nebo mluví pravdu. Dokonce nám řekne, kde mají drowové hlavní základnu, kde zadržujou dalších 30 zajatců. Navrhnul i plán, jak se tam dostat a provést útok. Navrhuje, aby jsme my tři, jeden elf a tři vesničani jeli jako zajatci na vozíku s tím, že on bude řídit povoz. Tak snad to všechno vyjde.
Tak se vezem na povoze na statek. Strážci prohodí jen s Imbrossem několik vět a pokračujem bez sebemenších problémů dovnitř. Uvnitř vidíme osm drowů. Jeden z nich vypadá o něco líp. Má na sobě červenou kožárnu (Ta mi bude slušet..). Že by velitel? Po příjezdu nás hned chtěli vytáhnout z vozu. První jde Allyks, ale ta se jenom rozhlídla a jedno ze strážných drowů sejme. Delgar spustí několik blesků a Allyks už letí na další drowy, aby jim vymlátila duši z těla. A ne, že by se jí to nedařilo. Ta holka to snad má v krvi a s těma meči se snad narodila. Po uložení několika drowů k věčnému spánku se vrhá na velitele. Ona si snad ani neuvědomuje, že tu Hirkal s nama není. Tak jí aspoň jdu krýt zadek já. Sice jsem jí tam platnej jak mrtvýmu kabát, ale i morální podpora se počítá, ne? Nakonec jediná, kdo přišla k úhoně byla Allyks, ale ta si z těch šrámu prdlajs dělala. Pomalu jsem ji musel přemlouvat, aby si to nechala ošetřit. Nakonec jsme dostali ven 30 vesničanů. Teď ale budem muset najít cestu ven z kopule.
Ze středu hemisféry míří paprsek na vrchol. Tak se k němu s Imrossem a dalšíma třema elfama blížíme. U zdroje pole vidíme drowí kněžku, která pole udržuje aktivní. Zas takovej problém by nebyl ji sejmout. Ale to by tam nesměl být velkej, hnusnej pavouk. Když se na ten hnus podívám pořádně, mám pocit že to byl ještě před nedávnem drow. Asi nějakej jejich transformační rituál. A začínám si myslet, že do toho šel dobrovolně. Že by totální fanatik? Jinak by už dávno zdrhnul. Asi tyhle věci nikdy nepochopím a Hirkalovo zachraňování drowů už vůbec ne. Na plánu jsme domluvili následovně: my tři si vezmem pavouka a oni mezitím sejmou kněžku. Pavouka jsme odlákali a zbytek udělal s drowkou krátkej proces. Okamžitě kopule zmizela. Pavouk odolával o něco dýl, ale dopadl stejně. Nikdo nám neutekl, takže drow mohl zůstat klidný, že ho nikdo neprozradí.
Tak už si to vítězoslavně kráčíme a před náma se objeví ohnivej portál a z něho vyjde Mephasm. Že má pro nás zase skvělou nabídku. On je snad podomní prodejce? Nebo býval, protože je docela neodbytnej. Ještě že neřekl "Mám nabídku, která se neodmítá". To už bych ho asi poslal do určitých míst. Ale i tak, zachrání zbývající vesničany, pokud jim necháme "pouze" dvě dušičky. On si snad myslí, že jsme blbí? Proč bysme měli rozhodovat za někoho jiného? Ať se rozhodnou sami. Samozřejmě ji nevyužili...
Mimo jiné, po krátké debatě s Mephasmem jsem se dozvěděli, že Valindra hůl nemá, ale asi ji má někdo z Červených čarodějů. A taky to vypadá na docela slušnej problém s Valindrou a její armádou nemrtvých.
Celkově se nám podařilo zachránit 33 vesničanů, kteří se rozeběhli na všechny strany. Tři elfové si to namířili do lesů a Imross si to kráčel na jih. My jsme se rozhodli jít do města a najít našeho pilota.

 

Napsal hadrian 29.06.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 968 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.075860023498535 secREMOTE_IP: 3.15.26.116