Za zrcadlem - články

"Za zrcadlem" - jak to začalo a kam to směřuje

Obsah článku:

Ponurá duergarská pevnost

 

 1. – Hospoda


Mlha od Madly, Rendilovi sestry, zjistil, že duergaři opravdu uctívají ďábly, a tak by o nich něco mohli vědět. Zároveň mu řekla, že hodně duergarů sídlí ve své pevnosti, která leží severně. Mezitím se vrátili zbylí členové družinky do hospody. Hirkal ochotně povyprávěl Mlhovi, co všechno zažili a u toho velkolepě zapíjel vítězství nad Krvavými loupežníky. Zbytek se po zaslouženém odpočinku rozhodl, že je potřeba navštívit duergaří obchod s drahokamy, protože místní duergaři by měli znát heslo pro vstup do jejich pevnosti.


2. – Duergarský obchod


Všichni včetně opilého Hirkala jsme vyrazili do duergařího obchodu, kde se Hirkal pokusil vyjednat s dvěmi duergary, Serwalem Jednolitě a Vyrwalem Vkuse, heslo. Nabízel rozšíření fámy, že Krvavé loupežníky porazili oni, a tak zachránili všechny dětské otroky, což by jim značně zvedlo reputaci. Nakonec zavolali svou šéfku, duergarku Kethiru, které se nápad zalíbil a souhlasila, že nám dá poníky a pošle s námi do pevnosti Serwala a Vyrwala, kteří nám domluví setkání s Urwalem. Přesně to družinka potřebovala, protože u Urwala si měl nechat ztracený mág Paldemor, kterého chtějí najít, nechat ukovat dýku.


3. – Duergarská pevnost


Po cestě do pevnosti se duergaři zmínili, že pevnost se skládá ze tří menších, pospojovaných mosty, a celou ji postavili

Ponuří duergaři, což je klan pocházející z Podtemna, který vede Murkelmor, duergar žijící právě v této pevnosti. Když jsme přijeli k ní, spatřili jsme, že pro duergary pracují orkové, kteří pevnost stráží. Jako hosté jsme byli vpuštěni až do kovárny, kde kovář Urwal Dvojitě pracoval. Ten nám potvrdil, že Paldemor u něj byl před jedním dnem a vzal si svoji dýku. Tu si u něj rovnou objednal i Delgar. Kam však Paldemor odešel Urwal nevěděl, ale prý to řekl vůdci Murkelmorovi. Když jsme se rozhodli, že navštívíme Murkelmora, Serwal a Vyrwal nám taktně oznámili, že jsme byli zrazeni a Kethira jim tajně přikázala nás zabít.


4. – střet s Urwalem


Začal boj s dvěmi orky, Serwalem, Vyrwalem a Urwalem. Mlha chtěl zapůsobit na jejich náboženství a ukázal svoji pekelnou magii v plné kráse, poté jim oznámil, že je ďáblův vyslanec a bojovat s ním je pro ně nepřípustné. To duergaři uznali, nicméně pro Mlhovi přátele to neplatilo, a tak pokračovali dál v boji. Mlha své přátele samozřejmě bránil, ale výjimečné schopnosti boje zde prokázala Allyks, díky níž jediný přeživší nepřítel zůstal Urwal, a to jen protože poklekl před jejími meči a vzdal se. Odzbrojený Urwal prozradil, že ví, kam odešel Paldemor. Mířil do Studny démonů, místa, kde žijí démoni, a kde může otevřít portál kamkoliv si bude přát. Chce totiž otevřít portál do Zrcadlové věže, kde je narušen prostor a čas. Během vyprávění Urwala Mlha vycítil, že to ve skutečnosti není duergar, ale přeměněný ďábel. Když to Mlha prozradil, Urwal přiznal, že je ve skutečnosti Urvol, ďábel vyhnaný na 20 let mezi duergary za přehnanou vášeň ke kovařině. Chtěl přetáhnout Paldemora na ďábelskou stranu. Mlha chtěl okamžitě vědět, s kým podepsal smlouvu a co s ním zamýšlí, to však Urvol nevěděl, byl si však jist, že odpověď lze naléžt v Zrcadlové věži. Také byl ochoten vyprávět o Devítipeklí, vulkanickém světě ďáblů v Astrálním moři. A tak se družina dozvěděla o devíti Peklech a hlavně o jejích ďábelských vládcích, Bel, Dispater, Mammon, Fierna a Belial, Levistus, Glasya, Baalzebul, Mephistopheles a Asmodeus.


5. – Únik


Urvol také prozradil, že unesené děti tu pracují jako otroci, jsou dobře stráženi, ale vede k nim z duergařího obchodu tajná chodba. Družinka v kovárně roztavila veškeré zbraně duergarů a odešla s Urvolem do chodby, Hirkal ještě zůstal vevnitř a všechna mrtvá těla pečlivě rozřezal, aby způsobil šok dalším příchozím duergarům. Mezitím se Mlha nahlas rozmýšlel co s Urvolem. Měl vztek na všechny ďábly, za to že využívají smrtelníky, podepisují s nimi tajemné smlouvy, které je úplně změní, aniž by o tom věděli. Byl přesvědčen, že ďáblové jsou zlá rasa, která si nezaslouží nic jiného než smrt. Navíc jej těšilo, že jeho smrtí možná upozorní toho, s kýmž smlouvu podepsal, a ten o sobě dá nějak vědět.

O to více byl překvapen, že Allyks byla zásadně proti jeho smrti, Peblíg mu dokonce chtěl darovat obchod duergarů a poté i příchozí Hirkal Urvola spíše žádal o pokus zjistit pro mne více informací prostřednictvím rituálů.
Mlha se uklidnil a zavrhl zabití Urvola, měl strach nějak naštvat Allyks. Místo toho navrhl plán, jak se bezpečně dostat z pevnosti. Mlha se může zahalit ďábelským dýmem tak, že bude vypadat jako Urvol, když se trochu převlíknou, můžou odejít stejně jako přišli, jako hosté.

Urwall zmínil, že ve vedlejší místnosti jsou skříně s oblečením, které on i přeměněný Mlha využili, a také truhlice s lektvary umožňující se do obláčku mlhy proměnit, ty vzali zbylí členové družiny. Mlha si ještě nasadil helmu a vedl všechny ven z pevnosti, kde strážným orkům oznámil, že odchází. Vzali si své poníky a odjeli zpátky na jih.


5. – Duergarský obchod podruhé (level Kill Bill)


Družina se shrozmáždila před obchodem duergarů a všichni přemýšleli, jak zabránit útěku Kethiry do tajné chodby. Mlha byl pořád v podobě duergara, a tak souhlasil s tím, že s Urvolem vejde dovnitř a naláká ji. Také chtěl vědět, zda se Urvol pokusí zradit.

Dveře do obchodu byly zamčeny, Mlha je instinktivně odemčel svým paklíčem, aniž by si uvědomil, že teď hraje duergara a společníka Kethiry, který by se do vlastního obchodu nevkrádal. Družina přemýšlela, co s tím, ale Delgar již vypadal nervózní, a tak Mlha prostě vešel s Urvolem dovnitř.

Mlhovi se podařilo zahrát věrohodně duergara, který nahradil Serwala a Vyrwala, protože ti padli v souboji s družinou, která byla taktéž pobita. Když se Kethira přiblížila, Mlha vytvořil z dýmu obří ruku, která ji popadla, pronesla ohništěm a prohodila dveřmi. Tam již stál zbytek družiny, který ji rychle rozsekal. Zbytek duergarů se vzdalo, družina je svázala, prohledala obchod a společně se rozhodli, že využijí obchodu k noclehu před cestou do tajného tunelu do pevnosti k dětským otrokům.

_______________________________________________________________________________________

Hirkal si umínil, že už nebude pít alkohol uprostřed akce, lekce byla udělena, jeho nerozvážnost byla potrestána nenesitelnými otřesy na hřbetě osla takovým způsobem, že na to chvíli rozhodně nezapomene. Ještě než se ponořil do tranzu v domě Duergarů pomyslel si, že by se nikdy nenadál toho, že bude putovat s tak roztodivnými druhy. Nedávné události splývaly jedna v druhou. Myslel na Halfreda a na to jak dokázal odolat pokušení zabít Urwala a pousmál se. Ten malý a stále překvapující hobit má sebeovládání jaké by mu mohl závidět kdekterý Hirkalův příbuzný ve Vílí divočině. Myslel na Delgara v jehož drobné postavě se skrývala magická moc, kterou by mu záviděl mnohý mistr, na Pebliga, který dokáže stejně mistrně ovládat alchymistické umění a svoji kuši i na Allyks s jakou tvrdošíjností se dokáže upnout na jakýkoliv cíl a na její smysl pro čest. Nikdy by to nahlas neřekl, ale už ty čtyři začal považovat nejen za náhodné společníky po cestě, ale za přátele.

 

< Ponurá duergarská pevnost >
Telos, část první Pád Murkelmora
Napsal hadrian 29.06.2012
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 968 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.097624063491821 secREMOTE_IP: 18.119.134.171