Let Šedé Vrány (Lotrandovo 4E) - články

Kroniky Bouřných Hor

Obsah článku:


Pevnost Orlí štít
V časech kdy bouřnými horami létal Shadraxil na své výpravy do údolí Nentiru, vládli okolním zemím císaři z Dračího pobřeží.

Svou moc v těchto končinách upevnili vybudováním dvou rozsáhlých pevností. Tou první je Pevnost nad Stínopádem, ležící při Královské cestě na západním konci největšího z nentirských údolí. V dobách své slávy nesla hrdé jméno Krak. Druhou pevností je, na východě údolí ležící a v císařských dobách zvaná, Orlí štít. Obě tvrze i s přilehlými stavbami jsou dnes v rozvalinách a jejich dávnou slávu připomíná snad jen Krak, jehož mohutné zdi stále odolávají času. Krak byl postaven nad trhlinou do Stínopádu, v místech kde se oba světy prolínají. Je tak spojován s mnohými pověrami.

Orlí štít čekal horší osud. S pádem císařství se vyprázdnili i jeho zdi až vojáci nakonec pevnost zcela opustili. Výhodnou polohu však později znovuobjevil národ horalů, který si v místech bývalé pevnosti vybudoval své hradiště. Jedno z nejpevnějších, protože jako základy posloužili staré zdi Orlího štítu.

Horalé neovládají mistrné umění kameníků a jejich hradiště zdaleka nedosahuje možností původního opevnění. Tam kde to šlo, využili zbytky hradeb, doplnili je dřevěnými palisádami a ze všude se povalujících kamenů postavili několik pevných budov.

Kromě hlavní pevnosti horalé objevili také pět malých tvrzišť, které chrání vstupy do Nentiru v místech, kde se horské průsmyky spojují do jednoho, který ústí do údolí. Jejich účel jim však zůstal utajen, většinu staveb navíc pohltila divočina.

Napsal Lotrando 06.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 164 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.090160131454468 secREMOTE_IP: 3.145.54.61