Pilsen & Dragons - články

Intriky Západní brány

Obsah článku:

Západní brána

Západní Brána je důležitý přístav a překladiště karavan na pozemní cestě, která spojuje Vnitřní moře a země na západě (Amn, Tethyr, Sever a Mečové pobřeží) s dalekým jihem. Je to největší z měst na Dračím pobřeží a samo o sobě může konkurovat Cormyru a Sembii.

Západní Brána se nalézá na jižní straně dlouhého západního výběžku Moře padlých hvězd, naproti Cormyru. Není závislá na žádném království, ani na jiných vnějších autoritách a je považována za svobodné město, otevřené všem druhům obchodu ze všech stran. Brána plnila roli obchodního spojení mezi Vnitřním mořem a Mečovým pobřežím od dob, kdy se zde usadili první lidé. Byla kdysi zastávkou a skladištěm, podobným současnému Skornubelu nebo Iriaboru, ale jak rostl obchod, rostl i význam města a začaly se zde opravovat a stavět lodě, vyrábět vozy a další přidružené aktivity. Provozuje se zde hrnčířství, výroba voňavek a vinařství.

V Západní Bráně vládne rada místních bohatých šlechtických rodin, které se chopily vlády po smrti posledního krále, Verovana, v roce 1248 UL. Ty zase volí kromarka, který slouží po dobu čtyřletého volebního období. Současným kromarkem je Lansdal Sem, pravnuk hlavy rodiny Semů, Orgula Sema. Lansdal byl kompromisním kandidátem a jeho vláda byla až dosud poznamenána vzrůstem násilí mezi rodinami a tajnými krevními mstami.

Noční masky se nikterak neskrývají se svojí existencí a jejich symbol, kterým označují obchody jako znamením ochrany, nebo který nechávají v domech dobrodruhů jako varování, je černobíle kostkovaná maska.

Členy Masek jsou hlavně zloději, ale také válečníci, kněží, nebo mágové, podle toho, co je zapotřebí v živnosti. Masky normálně operují ve skupinách po pěti, přičemž každý z členů skupiny má nejasné tušení pouze o tom, co dělají ti zbylí čtyři. Vůdce Masek noci je utajen a jeho přezdívka je Neznámý.

V Západní Bráně je velký počet chrámů a malých kostelů. V jeho hradbách lze najít kostely Loviatar, Gonda, Maska, Ilmatera a Talose. Většina kostelů má velekněze na schopného vykonávat většinu kněžských prací. Místní kostel Leiry vyhořel do základů a je opuštěn. Chrám Talony, Místo čekající smrti, je veřejným tajemstvím města. Ve městě jsou též modlitebny Bešaby, Liry, Malara a Šara.
< O Západní bráně >
Postavy Události minulé
Zdroj : Velká pouť Říšemi; FR Wiki

Informace budu průběžně přidávat.
Napsal Malabar 04.11.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 90 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.06177020072937 secREMOTE_IP: 18.117.102.253