Pilsen & Dragons - články

Intriky Západní brány

Obsah článku:

01 Zkouška

Nový oddíl Nočních masek se zformoval, v zasedačce v krčme „U Staré bradky“. Informátor Borcat, novicům řekl jejich úkol : zabránit zvolení Heafa Malavana do funkce kromarka a to jakýmkoliv způsobem.
Argom Dex, který se setkáni účastnil jen za dveřmi, sledoval Borcata, když odcházel z krčmy. To se ovšem ukázalo jako nemodré a Argoma zajal a omráčil. Dex se probudil svázán v jednom domě, kde si nedorozumění s Maskami vysvětlil a vyrazil ke kostelu boha Talose.
Před kostelem se srazily Argom, Daren i Garry. Ledy povolili a začaly kooperovat. V kostele se ukázalo ze Haef je mezi posluhovačem Talose hodně oblíben. Garry za použití svého důvtipu se vydával za neznámého barda z dálky a zapěl jak nejlépe uměl Talosovu píseň. Tím obměkčil srdce tak tvrdému chlapovy jako byl velekněz. Na oplatku se dozvěděl o plese jenž Haef pořádá za dva dny v sídle jeho rodiny.
Parta se rozdělila, Argom šel do horních doků vyhlížet a čekat na zbylé dva druhy.
Ty se zatím byli porozhlédnout u hrádku rodiny Malavanů. Tam se od místní lůzy dozvěděli o tom že mladý Malavan odpoledne odešel a asi se jen tak nevrátí. Pak se Daren a Garry vydali též do horních doků.
Tam dorazili akorát, když Argom propadl střechou u jedné boudy – dok rodiny Dostarů. Propal se do scény, kde namakaný bouchač mlátil trhana přivázaného k židli. Celou věc sledovaly dva vojáci v službách rodiny. Ty ho viděli jako špeha a tak se o něj chtěli i podle toho postarat Argomovy přispěchali na pomoc Garry a Daren a společně se z ní vylízaly. I když Argom jen s odřenýma ušima.
Mladí členové Nočních masek odvedly svého raněného druha do chrámu Tymory. I takhle na večer se našlo pochopení a postaraní o raněného, samozřejmě za nějaký ten peníz.
Skupinka, opět bez Argoma se opět vydala shánět informace od lůzy. Něco hmatatelného se našlo až u přístavní věže, kde se zmatně potuloval žebrák Quo. Ten Maskám řekl ze jim pomůže, když mu pomohou zachránit kamaráda Willyho. Tím nebyl nikdo jiný, než trhan v Dostarových docích.
Garry před dokem rozjel jednu ze starších písní, na tu ranař chytil a zavolal i druhého muže jenž hlídal Wiliho. To byla příležitost pro Darena, který vklouzl dovnitř a Wilyho osvobodil.
Quo dodržel dohodu a prozradil užitečnou informaci že za organizování plesu na Malavanových rezidenci je zodpovědná jistá Zara, také řekl že kde ji najdou. Nakonec se ještě zmínil o to ze Haef se v přístavech stýká s nějakou ženou co připlouvá vždy z daleka a přislíbil informování když něco uvidí.

Druhý den ráno, když se opět „mladé masky“ sešli vyrazily za Zarou. Ve velkém domě probíhaly velké přípravy všeho možného – vždyť zítra už má být velká hostina na hrádku rodiny Malavanů.
Gary, vydávajíc se za zkušeného barda z dálky Luye de Gyzma, se pokusil se sehnat místo muzikanta na oné hostině. Ovšem Zara mu řekla že, toto místo už má zabrané proslulý loutnista Pete ze Západní brány, shodou okolností Garyho známý. Gary nezahálel a pokusil se přesvědčit Zaru o tom že Pete hrát nemůže, neboť má zlomenou ruku. Tomu Zara nechtěla moc věřit a tak za Petem poslala svou dceru Mary, aby ho skontrovala.
Družinka se rozdělila, Gary s Dařeném se vydali za Petem, a Argom se vydal sledovat Mary.
Argom Dex po čase sledovaní oslovil Mary a uplatil ji penězi na krásné šaty a schůzkou s Luyem de Gyzmem, vyhlášeným bardem, výměnou za to že potvrdí své matce Garyho historku.
Přibližně ve stejný čas Gary vstupuje do Peteho domu. Gary jako známý s dobrou radou zmizet na pár dní z města, Daren jako zabiják ve službách kohosi velkého kdo nechce a by Pete hrál na slavnosti. Po chvilce ukecávání a vyhrožování Pete se svojí ženou začínají balit kufry.
Následně Gary získává práci jako hudebník na velké politické slavnosti u Malavanů.
Dále následovala návštěva proslulého Obchodního domu Západní brány, který je znám tím že v něm koupíte snad úplně vše. Po vyčerpávajícím nakupování se trojce vydala do hospody odpočinou si po dni a popít nějaký ten alkohol.
V tom na scénu přichází žebrák Ernest a dovádí supinu za Quem, do horního přístavu k Západnímu světlu. Quo, dle dohody, vyzrazuje informace o lodi jenž se dnes zastavila v Západní bráně, o lodi podobné té na které se plaví neznáma žena, jenž se stýká s Haefem. Přímo tajemnou ženu však nespatřily.
Argom se vydal prozkoumat doky stráží a jejich záznamy o lodi. Stejně tak se vydal Daren a Gary do doků Talavarů, kam podle Wiliho dovezli několik beden z lodi. Dohromady všichni tři zjistil že se jednalo o loď z Thnay, země Rudých mágů, která přivážela rutinní zásilku exotického koření. Jmenovala se Černá kráska.
Pro tento den toho bylo vykonáno více než dosti, a tak se rozhodlo příjemné zakončení v hospodě. Družinka si dala několik piv, Daren se seznámil s trpasličím dobrodruhem Garrem a pak už se šlo snad jen spát.
Dalšího dne ráno, až se trojce dala opět dohromady, vyrazili za Zarou, ta ovšem nebyla ve svém domě a tak už snad jen zbývalo vydat na hrádek Malavanů.
Cestou skupinku zastavil měšťák, který se představil jako Rosmer. Zastavil je s nabídkou od jeho pána Mera vyplatit jim 200 zlatých na hlavu, když nepůjdou na onu očekávanou slavnost. Po chvíli váhání trojce odmítla a vydala se na hrad.
Před tím než hostina začala hostina se Argom pomoci důvtipu vetřel do kuchyně a otrávil připravované jídlo dávidlem, přičemž si všiml na chodbě Haefa jak se baví s někým, kdo by mohl být dost dobře Rudý kouzelník. Gary se připravoval na vystoupení. A Daren trošku prošmejdil okolní místnosti kam se mu podařilo dostat.
Hostina začala, Haef přednášel svůj proslov o politice, jeho kvalitách jakožto budoucího kromarka a také se dostal k nějakému tomu poděkovaní ostatním. Na pozadí toho proslovu se podařilo jednomu z hostů rozeznat Darena. Jednalo se o bouchače z Dostarových doků, kde se skupinka před dvěma dni utkala s tímto hostem.
Naštěstí Garyho hbitý jazyk, a nechuť stráží dělat povyk situaci zachránil.
Když dávidlo začalo působit a lidem se začalo dělat špatně, tak Argom zatloukl poslední hřebíček do rakve tím, že podpálil kuchyňský sklad.
Následoval už jen chaos a hromadný útěk z hrádku.
Další den byl zvolen kromark z rodiny Guldarů. Kromark Asal Guldar.

02 Rudá pravda

Je večer. Argom Dex míří do hostince U Prázdné ryby. Má za úkol zabít Corneliuse Baxe. Jeho první úkol pro Noční masky. Ukázka jeho oddanosti. Prichazi do hostince, prohodi několik slov s barmanem a odchazi. Jde do kaple boha Maska, Bax má být jeho knězem. V kaply vybira tajnou skryš na zlato a vraci se do hostince. Tam pomáha servíce vyhodit opilce z podniku, na oopladku od ni zjistuje cislo pokoje Corneliuse. Od barmana si pronajímá sousední pokoj na jednu noc a jde nahoru. Vplízi se do Corneliusovo pokoje a pokouší se na něj potají zaůtočit. Vypukne souboj. Nakonec Bax odzborijí Agoma a řika mu, že vše byl jen test. Predstavuje se mu jako Kasar a konecně už ho posíla na jeho první úkol. Má se dostavit druhého dne do hostince U Staré bradky, kde se dozví vic.

Bylo ráno, den po vypálení hrádku rodiny Malavanů. Daren, Gary, Argom a Borcat seděli v zadní místnosti hostince U Staré bradky. Borcat řekl maldým maskám o jejich novém úkolu. Zabít rudého mága, který byl pravá ruka Haefa. Ovšem vše musí vypadat jako nehoda, a stopy nesmí směřovat k Nočním maskám. Řekl jim že s největší pravděpodobností bude chtít opustit Západní bránu lodí – Černou kráskou. Lodí kterou jse sem dostal.
Dále vypálil znak Nočních masek, Garymu a Darenovy na rameno. Argom předal Borcatovy dopis, aby ho poslal do Kalimportu.
Nakonec, tesně před odchodem, se Borcat zmínil o možné pomoci ze strany Masek, ale jen v bezprostřední nouzi.
Pak už se trojice vydala do horních doků, cestou se jen stavily v obchodě Saluse Myrkera doplnit zásoby. V dokách zahlédly Černou krásku, námořníci ji nakládaly nákladem. Již zítra ráno měla vyplout do Thaye. Gary rozhodl, že než začnou jednat tak se půjdou podívat k Západnímu světlu, co jim poví jejich informátoři. Od těch se nedozvědeli nic zajímavého a tak vyrazili konečně na „Krásku“. Tam jim strážný řekl že kapitán Železnej zub je v přístavní nalejvárně U Chcíplý krysy. V taverně se semlela bitka, která měla nakonec řešení v duelu Garyho Loutnáka a kapitána Železnýho zuba. Duel vyhrál Gary a tak mu byl kapitán dlužný službičku. Gary neváhal a službičku využil : za 10 zlatých Železnej zub odveze trojci do Thaye. Kapitánovy nezbylo nic jiného než souhlasit.
Pak nastall návrat k lodi a přesvědčení strážného že na lodi mají místo. Vklouznout do podpalubí lodi bylo lehké a prohledání také. V podpalubí nebylo nic zajímavé, či nic hodné rudého mága. Gary proto vylezl na palubu a rozpalil pracující posádku serii písní, začínající Bednou od rumu. Když byla posádka méně ostražiá, Argom s Darenem vklouzli do kapitanových kajut.
V prostorách kapitánových kajut bylo několik malích luxusních kajut určené pro cenné hosty. V jedné z nich nalezly snědou ženu. Ta jimi byla zaskočena a řekla jim aby odešli. V další z kajut našly svalnatého kuchaře, který Darena a Garyho drsně vyhodil z kapitánových kajut. Ty se ovšem nedali odradit a do kajut vklouzli znova.
Tentokrát si to namírili přímo do kapitánových osobních kajut. Ovšem když Daren prohledával kuchyni, vtrhl tam kuchař se sekáčkem. S velkým zraněním nakonec Daren a Argom horu svalů přemohly. Právě když se snažily zamaskovat svůj čin, vtrhla do místnosti snědá žena a začala volat o pomoc. Jeji hlas utišilo ostři Argomovo dýky. V tu samou chvíly na palubě dozněl poslední ton Garyho loutny.
Argom a Daren se pokusily vyplížit z kajut. Ale bohužel je posádka zahlédla. Argom celý od krve neváhal a skočil přez palubu. Daren se rozeběhl po palubě a seskočil na molo, posátka ho nedokázala dohonit. Argom se snažil doplavat na molo, ale se zraněním jaké měl se brzy nalokal a omdlel. Na štěstí topícího Argoma zahlédl Gary a zachránil ho. Bard poraněného společníka doprovodil do chrámu bohyně Tymory.
Když si odpočinuli, sešli se Gary a Argom u majáku. Mezi tím už Daren pozoroval Černou krásku z povzdalí. Všiml si že rudý mág přichazí. Mág se dostal na loď, chvíli po tom se v uličkách přístavu sešli všichni tři druhové.
Po chvíly plánování se Gary šel vyspat do své kajuty na lodi. Domluvily se akce vypukne pozdě v noci. A tak se i stalo. Na sklonku hluboké noci a brzkého rána se trojce vkradla do kapitánových kajut. Potichu odemky kajutu rudého mága. Vnikly do ní. A potichu ukončily život rudého mága. Pak už jen zbývalo uklidit místo činu. O několik minut později Agom, Daren a Gary pozorovali z povzdálí jak hoří Černá kráska.

03 Vrazi

Po chvily volna, které Nocní masky dopřáli svým druhům, se opět sešly dohromady. Zjistily ovšem že je někdo sleduje ….

< Události minulé >
O Západní bráně
Zdroj : Velká pouť Říšemi; FR Wiki

Informace budu průběžně přidávat.
Napsal Malabar 04.11.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 90 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.054021120071411 secREMOTE_IP: 18.226.180.82